Barcelona yhdessä päivässä: opas vierailustasi irti saamiseksi
Niille, joilla on vain 24 tuntia aikaa tutustua Barcelonaan, tässä postauksessa löydät matkasuunnitelman, joka on suunniteltu tutustumaan kaupungin parhaimpiin nähtävyyksiin vain 24 tunnissa.
Barcelona on kaupunki, jossa yhdistyvät historia, arkkitehtuuri ja nykyaikaisuus. Tämän yhdistelmän ansiosta Barcelonassa on paljon nähtävää ja se tarjoaa vierailijoilleen lukemattomia aktiviteetteja. Valitettavasti meillä ei kuitenkaan aina ole tarpeeksi aikaa hyödyntää vierailua parhaalla mahdollisella tavalla. Monissa tapauksissa meillä on vain 24 tuntia aikaa. Tämä pieni opas on suunnattu juuri niille, joilla on vain yksi päivä aikaa tutustua Barcelonaan.
Alta löydät reittisuunnitelman, jonka avulla voit vierailla suurimmassa osassa Barcelonan nähtävyyksistä vain yhden päivän aikana ja jossa on tähän tarkoitukseen optimaalinen lineaarinen reitti. Tietenkin joitakin asioita jää pois, mutta tällä lähestymistavalla voit nähdä Barcelonan olemuksen, sen pääkadun, historiallisen korttelin ja modernistisen kaupunginosan. Pidemmittä puheitta, tässä ovat kaikki yksityiskohdat:
Reitti alkaa Ramblalta
Päivän ensimmäiset tunnit ja noin puoleenpäivään asti on varattu kävelylle pitkin Barcelonan myyttistä Ramblas-tietä ja goottilaista korttelia.
Lähtöpaikkamme on Kolumbuksen muistomerkki, joka sijaitsee aivan Ramblan päässä sataman vieressä. Sieltä lähdemme kävelemään Ramblaa pitkin ja näemme seuraavat nähtävyydet:
Plaza Real
Kun lähdemme kävelemään Ramblaa pitkin Kristoffer Kolumbuksen patsaalta, ensimmäinen pysäkkimme on Plaza Real, joka sijaitsee oikealla puolella lähtöpisteestämme. Tämä on yksi kaupungin tärkeimmistä aukioista ja yksi sen yleisimmistä kohtaamispaikoista.
Se on koristeltu lukuisilla palmupuilla ja suihkulähteillä, ja sitä ympäröivät baarit ja kahvilat, joissa voimme istahtaa alas ja nauttia hyvän aamiaisen saadaksemme voimia päivää varten.
Tämän aukion suunnitteli arkkitehti Daniel Molina, ja se rakennettiin Santa Madronan kapusiiniluostarin paikalle, joka purettiin vuonna 1835. Se on sisäänkäynti goottilaiskortteliin, vaikka emme aio vielä mennä sinne, ja sen sisustukseen kuuluu elementtejä, kuten Gaudin suunnittelemat lyhtypylväät ja Antoine Durennen kolmen armon suihkulähde.
Liceu-teatteri
Lähdemme Plaça Realilta samasta paikasta, josta tulimme sinne, ja melkein vastapäätä on historiallinen Liceu-teatteri. Tämä on Barcelonan vanhin ja tunnetuin teatteri ja yksi maailman arvostetuimmista oopperataloista. Ramblalta voimme pysähtyä katsomaan sen historiallista julkisivua, vaikka sen suurin viehätys piilee sen sisällä.
Vaikka rakennus on kärsinyt lukuisista onnettomuuksista, kuten pommituksista ja kahdesta tulipalosta, se on säilyttänyt viehätyksensä koskemattomana. Viimeinen näistä tulipaloista vuonna 1994 johti jälleenrakennukseen, joka saatiin päätökseen vuonna 1999.
Meillä ei ole varaa vierailla sen sisätiloissa, mutta merkitse se muistiin, kun vierailet Barcelonassa ja sinulla on enemmän aikaa.
Boquerian markkinat
Barcelonan Ramblan toinen pakollinen pysähdyspaikka on Boqueria-markkinat. Se on ruoan ystävien temppeli.
Sisällä on yli 300 myyntikojua, joissa on kaikenlaisia huippulaadukkaita tuotteita. Kalaa, lihaa, hedelmiä, vihanneksia... Kannattaa mennä sisälle ja kiertää joitakin niistä.
Silloin tulee varmasti nälkä, mutta voit tyydyttää nälkäsi nopealla välipalalla missä tahansa kojuista. Tuoreet hedelmämehut ovat hyvin tyypillisiä ja suosittuja erityisesti kesällä. Boquerian alueella kannattaa käydä heti aamulla, sillä silloin siellä on vähiten turisteja ja kaikki tuotteet on juuri myyty.
Barcelonan goottilainen kortteli
Nyt on aika siirtyä Barcelonan goottilaiselle korttelille. Vastakohtana leveille kaduille ja kujille muualla kaupungissa, tämä Barcelonan historiallinen kaupunginosa koostuu kapeista kaduista ja kujista, joilla on paljon charmia ja lukuisia nähtävyyksiä.
Parasta on kuljeskella kaduilla, kunnes saavut Plaça del Pi -aukiolle, jossa on Santa Maria del Pi -basilika. Tässä kirkossa on upeat lasimaalaukset ja Katalonian suurin ruusuikkuna. Jos vierailu osuu viikonloppuun, on todennäköistä, että samalla aukiolla on perinteiset katumarkkinat.
Siirrymme sitten Sant Jaumen aukiolle, joka on Barcelonan ja Katalonian poliittinen keskus, sillä kaupungintalo ja Generalitatin palatsi sijaitsevat vastapäätä toisiaan tällä aukiolla.
Naapuruston edustavin paikka on epäilemättä Barcelonan katedraali. Vaikuttava rakennus rakennettiin 1200-luvulta 1900-luvun loppuun asti, mikä johti tyylien sekoitukseen, joka tekee siitä arkkitehtonisen jalokiven. Epäilemättä katalonialainen goottilainen tyyli erottuu kuitenkin edukseen, ja katedraali on yksi sen suurimmista edustajista.
Goottilaisen korttelikierroksen päätteeksi katedraalin takana on Plaza del Rey, jossa on useita goottilaisia rakennuksia, kuten Palacio Real Mayor, joka oli Aragonian kuninkaiden koti.
Katalonian aukio
Jos olemme kulkeneet normaalia vauhtia, olemme puoliltapäivin nähneet Ramblan ja goottilaisen korttelin. Lounasaikaan voimme mennä katedraalilta Plaza Catalunyalle. Tämä on Barcelonan sydän ja keskusakseli, sillä se on aivan kaupungin historiallisen keskustan ja Eixamplen modernin osan keskellä.
Tätä suurta aukiota ympäröiviltä kaduilta voimme löytää ruokapaikan ja jatkaa vierailuamme. Aukio ei ole Barcelonan kaunein, mutta sieltä lähtee joitakin kaupungin tärkeimpiä katuja, kuten La Rambla ja Portal del Angel.
Passeig de Gràcia
Lounaan jälkeen Plaça de Catalunyalta on aika tutustua Barcelonan modernistiseen osaan. Tämä arkkitehtuurityyli on kaupungin tyypillisin, mikä johtuu suurelta osin Antonio Gaudín hahmosta, joka suunnitteli Barcelonan tärkeimmät monumentit, joista osa nähdään iltapäivällä.
Plaça de Catalunyalta aloitamme reittimme Passeig de Gràciaa pitkin, joka on Pariisin Champs Elysées'n tai New Yorkin Fifth Avenuen vastine ja jossa sijaitsevat iltapäivän kaksi ensimmäistä pysäkkiä.
Batlló-talo
Passeig de Gràciaa pitkin Plaça Catalunyalta lähtevä Casa Batlló on vain 10 minuutin kävelymatkan päässä. Yksi Barcelonan symboleista ja yksi sen arvostetuimmista muistomerkeistä.
Tämän ainutlaatuisen rakennuksen on suunnitellut Antonio Gaudi Josep Batllón pyynnöstä vuonna 1904. Gaudi sai täydellisen luovan vapauden uudistaa rakennusta ja tehdä siitä arkkitehtonisen symbolin, joka erottuu julkisivunsa muodoilla ja väreillä sekä toiminnallisilla mutta omaperäisillä sisätiloillaan.
Vierailu talon sisätiloihin kestää 45 minuuttia, mutta kuten useimpien Gaudin monumenttien kohdalla, sisäänpääsyyn on yleensä valtavat jonot.
Jos olet päättänyt päästä sisään, jos sinulla on vain yksi päivä aikaa nähdä Barcelona, kuten tässä matkasuunnitelmassa, on lähes pakollista hankkia liput verkossa, jotta vältät jonot. Casa Batllón vieressä on muitakin modernistisia taloja, joita kannattaa pysähtyä katsomaan, kuten Casa Amatller aivan vieressä, mutta ne jäävät Gaudin töiden varjoon. Itse asiassa tämä kortteli tunnetaan epäsovun korttelina, sillä kaikki talot ovat suurten arkkitehtien suunnittelemia, jotka kilpailivat Barcelonan kaupunkisuunnittelupalkinnoista.
La Pedrera
La Pedrera, joka tunnetaan myös nimellä Casa Mila, on myös Antonio Gaudin teos, ja se sijaitsee Passeig de Gràcian varrella, vain muutaman korttelin päässä Casa Batllósta. Se on hieman hillitympi kuin Casa Batlló, mutta sitä voidaan yhtä hyvin pitää yhtenä Gaudin ja modernismin hienoimmista teoksista. Sen julkisivu ja aaltoilevat muodot ovat saaneet vaikutteita luonnosta, ja sen kuuluisat savupiiput, erikoinen kattoterassi ja alkuperäiset parvekekaiteet erottuvat edukseen.
Se on jonkin verran uudempi kuin Casa Batlló, sillä Gaudi sai tehtäväkseen suunnitella sen tyhjästä ja aloitti rakennustyöt vuonna 1906 vuoteen 1912 asti. Pariskunta Pere Milà ja Roser Segimon saivat toimeksiannon asua siinä ja vuokrata muita asuntoja, joissa Katalonian yhteiskunnan merkkihenkilöt ovat asuneet.
La Pedreran sisätiloihin voi tietysti myös tutustua, mutta kuten Casa Batllón kohdalla, liput on ostettava netistä jonojen välttämiseksi.
Jos sinulla on vain yksi päivä aikaa nähdä Barcelona, voit valitettavasti valita vain yhden, jos haluat nähdä loput modernistisesta Barcelonasta. Mikään ei ole toista parempi, ja tässä asiassa sinun on päätettävä oman makusi mukaan.
Sagrada Familia
Toiseksi viimeinen pysähdyspaikka on Barcelonan paras symboli. Gaudin Sagrada Familia. Vaikka temppeli on keskeneräinen, se on Gaudin mestariteos, ja sitä pidetään modernismin suurimpana edustajana. Rakentaminen aloitettiin vuonna 1882, eikä vieläkään tiedetä, milloin se valmistuu, sillä se rahoitetaan lahjoitusvaroin ja on niistä riippuvainen.
Ensivaikutelma rakennuksesta on henkeäsalpaava. Sen tornit hallitsevat Barcelonan horisonttia, vaikka Gaudin kahdentoista apostolin, neljän evankelistan sekä Jeesuksen ja Marian kunniaksi suunnittelemista 18 tornista on valmistunut vasta 8.
Kävele ensin sen ympäri ja tutustu sen kolmeen julkisivuun. Kristuksen syntymäjulkisivu, joka on omistettu Kristuksen syntymälle, kärsimysjulkisivu, jossa heijastuu sama kohtaus Kristuksen kuolemasta, ja kirkkausjulkisivu, joka kuvaa kuolemaa, viimeistä tuomiota, kirkkautta ja helvettiä ja on Sagrada Familian pääjulkisivu. Gaudi itse, joka kuoli onnettomuudessa vuonna 1926, tiesi, ettei näkisi sen valmistumista, ja jätti teoksensa luonnoksia muiden taiteilijoiden täydennettäväksi.
Jos sinulla on vielä aikaa jäljellä, voit vierailla upeassa, luonnon inspiroimassa sisätilassa, mutta tässäkin tapauksessa on erittäin suositeltavaa ostaa liput etukäteen, jos et halua jonottaa tuhansien turistien kanssa, jotka käyvät siellä päivittäin.
Güellin puisto
Reittisuunnitelman seuraavaan ja viimeiseen pysäkkiin sinun on kuljettava julkisilla liikennevälineillä tai käveltävä noin 15 minuuttia. Ensimmäisessä vaihtoehdossa sinun on otettava metrolinja 3, joka on paras tapa liikkua Barcelonassa, ja pääset sinne alle 10 minuutissa. Tosin on parempi kävellä lyhyen kävelymatkan päässä Sagrada Familiasta.
Kohde on joka tapauksessa sen arvoinen, sillä puhun Güell-puistosta. Todellinen osoitus Antonio Gaudín kyvystä luoda maagisia paikkoja. Puistoa alettiin rakentaa vuonna 1900, ja se avattiin yleisölle vuonna 1926. Sisäänpääsyyn on ostettava lippu, mutta se on ehdottomasti sen arvoista.
Puistossa on paljon nähtävää, mutta koska meillä ei ole paljon aikaa, voimme priorisoida seuraavat kohokohdat: Plaza de la Naturaleza, Pórtico de la Bugadera, Sala Hipóstil eli Sadan pylvään sali, sisäänkäyntiportaat, kuuluisa lisko, josta on tullut puiston symboli, ja vierailun kruunaavat näkymät Barcelonaan puiston näköalapaikalta.
Tässä linkissä jätän sinulle kaikki tiedot puiston aukioloajoista.
Ja Güell-puisto on viimeinen huipennus, ja päätämme tämän kierroksen Barcelonan Ramblalta Gaudin Barcelonaan kulkien goottilaisen korttelin läpi. Barcelonan parhaat puolet tiivistettynä yhteen päivään. Kaupunki tarjoaa kuitenkin paljon muutakin, joten jos sinulla on siihen mahdollisuus, ja haluat, tule takaisin käymään Barcelonassa jättämättä mitään pois.