Lisää aiheesta: Barcelonan ruokakierrokset
Barcelonasta avautuu näkymä Välimerelle, mutta sen juuret ulottuvat syvälle vuoristoon ja sisämaahan. Etuoikeutetun sijaintinsa ja yhteyksiensä ansiosta Barcelonassa on rikas ruokakulttuuri, joka sisältää sekä meri- että maaruokia.
Mikään Barcelonan vierailu ei ole täydellinen maistamatta Barcelonan ruokia. Lyhyesti sanottuna, ruokailu on yksi niistä 10 asiasta, jotka kannattaa nähdä ja tehdä Gaudín kaupungissa. Tässä artikkelissa esitellään tärkeimmät gastronomiset reitit.
Tapas-maistelu ja viininmaistelu
Nämä kaupunkireitit kulkevat yleensä Bornin ja goottilaisen korttelin välillä. Täältä löydät perinteisiä ravintoloita ja bodegoja, jotka tunnetaan tapaksistaan ja viineistään. Vaikka Katalonian pääkaupungissa tapaskulttuuri poikkeaa muusta Espanjasta, jotkin ruokalajit ovat hyvin tyypillisiä:
- Pa amb tomàquet, leipäviipale, johon on levitetty tomaattia, valkosipulia ja oliiviöljyä. Hyvää, mukavaa ja halpaa
- Bomba, pyöreä kroketti, joka on täytetty jauhelihalla ja päällystetty perunalla ja hieman aliolilla. Sen sanotaan syntyneen La Cova Fumada-baarissa Barcelonetassa.
- Cap i pota, muhennos, jossa on vasikan päätä, koipia ja sisälmyksiä sekä kikherneitä. Erittäin suositeltava vaihtoehto , jos vierailet kaupungissa talvella.
- Butifarran mustavalkoinenmakkara.
- Esqueixada, kylmä salaatti, jossa on suolatonta turskaa, tomaatteja, paprikaa ja oliiveja.
Tarjolla on myös vaihtoehtoja, kuten patatas bravas, padrón-paprikat, oliivit, salmorejo ja paljon muuta. Kuten tavallista, näihin kokemuksiin sisältyy sisäänpääsy maisteluineen kolmessa tai neljässä ravintolassa. Voit valita kahdesta vaihtoehdosta: keskipäivällä tai klo 18:00 jälkeen.
- Kesto: noin 3 tuntia
- Hinta: 70-80 €.
Yksityinen gastronominen kierros
Tällä yksityisellä gastronomisella Barcelonan kierroksella yhdistyvät kahden maailman parhaat puolet: gastronomiset maistiaiset ja vierailu nähtävyyksille ja nähtävyyksille, jotka jäävät joskus huomaamatta.
Yksi jälkimmäisistä voisi olla Casa Bruno Cuadros. Se on Ramblan sydämessä sijaitseva rakennus, joka erottuu itämaisen sisustuksensa ansiosta. Tunnistat sen sateenvarjoista ja seinistä ulkonevasta kauniista lohikäärmeestä.
Kokeneen oppaan selitysten jälkeen kierros alkaa muutamalla makealla vaihtoehdolla. Ensimmäinen pysähdyspaikka on yleensä Carrer Petritxol, suklaakatu. Se on pieni pikku katu, joka kulkee Ramblan suuntaisesti; lyhyestä pituudestaan huolimatta siellä on kuuluisia suklaakauppoja, kuten Xocoa ja Granja Dulcinea.
Sokerisen herkuttelun jälkeen tavalliset reitit sivuavat Mercat de la Boqueriaa, Carrer del Comte Borrellia, Mercat de Sant Antoni ja Carrer de Blaita. Samalla näet vertauskuvallisia rakennuksia, kuten esimerkiksi Santa Maria del Piin basilikan, Plaça de Sant Felip Nerin tai Palau de la Generalitat de Catalunyan.
Näihin reitteihin sisältyy yleensä 10 maistiaista, ja ne tehdään pienissä ryhmissä.
- Kesto: noin 3 tuntia
- Hinta: 80-90 €.
Tapas- ja viinimaistiaiset asiantuntijan kanssa
Nämä kokemukset ovat hyvin samankaltaisia kuin edellisessä kohdassa mainitut, mutta erona on se, että sinua seuraa koko ajan paikallisen gastronomian asiantuntija. Yksityinen tapas- ja viininmaistelukierros sisältää yleensä kolme baaria, joissa on välipaloja jokaisessa vaiheessa. Nämä kaupunkikierrokset järjestetään yleensä Sant Antoni ja Poble Sec-kaupunginosissa, jotka sijaitsevat Montjuïcin juurella.
Tämä kaupunginosa on hyvin muodikas, ja siellä on useita baareja ja ravintoloita. Mahdollisia pysähdyspaikkoja voisivat olla esimerkiksi seuraavat:
- Mercat de Sant Antoni, arkkitehti Antoni Rovira i Triasin suunnittelema metallirakennus, jossa on kauppoja ja kapakoita. Sunnuntaisin siellä järjestetään keräilyesineille omistettu kirpputori.
- Avinguda del Paral-lel ja sen ympäristö.
- Dona pescadora, veistos Plaça Catalunyan lähellä. Reitti päättyy läheiseen baariin
Näillä kierroksilla pääset maistelemaan paikallisia ja kausittaisia erikoisuuksia. Jos esimerkiksi vierailet Barcelonassa keväällä, vietät härkäpapujen sesonkiaikaa, sillä Kataloniassa härkäpavut valmistetaan pekonin, sipulin, mausteiden ja oliiviöljyn kanssa.
- Kesto: 2-3 tuntia
- Hinta: 60-80 €.
Ebike-kierros, jossa on tapaksia ja viininmaistiaisia
Paras tapa yhdistää pyöräretki vanhan kaupungin läpi ja paikallisten tuotteiden maistelu. Ennen pöytään istumista poltat kaloreita polkemalla goottilaisen korttelin, Bornin ja Eixamplen läpi. Sen jälkeen nautit kolme tai neljä tyypillistä tapasta oluen tai viinilasillisen kera.
- Kesto: 3-4 tuntia
- Hinta: 50-70 €.
Ruoanlaittokurssi ja ostoksia Boqueria-markkinoilla
Haluatko oppia espanjalaisen reseptikirjan klassikoita tai parantaa ruoanlaittotaitojasi? Paellan kokkauskurssilla sinulla on siihen mahdollisuus kokeneen kokin neuvojen avulla. Ennen kuin ryhdyt töihin, sinun on ostettava ainekset, ja tuoreimmat ainekset löytyvät kaupungin markkinoilta.
Tunti alkaa yleensä Mercat de la Boqueria -markkinapaikalta, joka on jokaisen Barcelonan-matkan ehdoton kohde, sillä se sijaitsee keskellä Las Ramblas -katua. Muut kokemukset alkavat kaupungin eri paikoista, kuten Mercat Santa Caterinasta (Avinguda de Francesc Cambó 16) tai Mercat de Sant Antoni (Carrer del Comte d'Urgell 1).
Yleensä näillä pikakursseilla keskitytään espanjalaisen gastronomian tunnetuimpiin ruokalajeihin: kroketteihin, tortilloihin ja patatas bravasiin. Nämä reseptit tarjoillaan yleensä alkupalana ennen pääruokaa: paellaa.
Tämä on pisin ja monimutkaisin kulinaarinen luomus, mutta ei hätää, kokin neuvojen ansiosta kaikki helpottuu.
- Kesto: 4-5 tuntia
- Kustannukset: noin 100 €.
Vegaaninen gastronominen kierros
Barcelona on kosmopoliittinen kaupunki, ja sieltä löytyy kaikenlaisia ravintoloita. Lisäksi Kataloniassa on erinomaisia maataloustuotteita, ja alueen kuuluisin tuote - calçot, makean makuinen ja pehmeä valkoinen sipuli - todistaa teorian.
Sesonki alkaa muuten marraskuussa, ja jos haluat kokeilla niitä, suosittelen Mussolia (sillä on kaupungissa viisi ravintolaa) ja Bodega Joania (Carrer del Rosselló 164).
Mitä retkiin tulee, ne alkavat yleensä jostain Barcelonan keskeisestä paikasta, kuten Bornista tai goottilaisesta korttelista.
Kävelyllä käydään perinteisissä ja moderneissa vegaanisiin resepteihin erikoistuneissa ravintoloissa. Yleensä reitit pysähtyvät neljässä tai viidessä ravintolassa, ja yksi näistä voi olla Vegan Junk Food, Espanjan ensimmäinen vegaaninen pikaruokaravintola.
- Kesto: 3-4 tuntia
- Kustannukset: noin 80 euroa
Mitkä ovat alueen tyypillisiä reseptejä?
Katalonian gastronomia hyötyy Välimeren tuoreesta kalasta ja sisämaassa kerätystä lihasta ja maataloustuotteista.
Tuloksena on täydellinen gastronomia, joka pystyy miellyttämään kaikkia makuaistimuksia. Jos olet varannut pari päivää Barcelonassa, suosittelen kokeilemaan seuraavia reseptejä:
- Botifarra amb mongetes, eli botifarra valkoisten papujen kanssa. Se on yksi alueen suosituimmista ruokalajeista.
- Suquet de Peix, vaatimaton mutta erittäin maukas resepti. Se sai alkunsa äyriäismuhennoksesta, jossa hyödynnettiin myymättä jäänyttä kalaa. Nykyään se on hieman hienostuneempi ja on paikallisen gastronomian klassikko.
- Escalivada, paahdettuja vihanneksia (paprikaa, munakoisoa ja tomaattia) paahtoleivän kera.
- Fricandó, vasikanlihapata, jossa on kauden sieniä.
- Esqueixada, kesäinen ruokalaji, jossa on turskaa, tomaattia, sipulia, mustia oliiveja ja ekstra-neitsytoliiviöljyä.
- Calçots, grillissä kypsennetty kevätsipuli, joka tarjoillaan tyypillisen romesco-kastikkeen kanssa.
Milloin gastronominen retki Barcelonassa on suositeltavaa?
Nämä kierrokset järjestetään yleensä eri aikoina: klo 10:00-18:00. Kannattaa muistaa, että Barcelonassa lounas tarjoillaan yleensä klo 14:00-15:00 välillä; siksi on parempi varautua hieman etukäteen (tai lykätä), jotta vältät kiireisimmät tunnit.
Toinen käytettävissä oleva vaihtoehto saada esimakua katalonialaisesta gastronomisesta maailmasta on tehdä varaus ruokalistalla Barcelonan Hard Rock Cafessa- et tule pettymään!