Missä syödä Pariisin Louvren lähellä

Sanotaan, että taiteesta nauttii parhaiten täydellä vatsalla. Siksi Louvressa ja sen ympäristössä on runsaasti vaihtoehtoja, joiden avulla syömisestä voi tehdä taidetta.

Carlos Bleda

Carlos Bleda

Lukuaika 7 minuttia

Missä syödä Pariisin Louvren lähellä

© Cruello Prod

Ranskalla on yksi maailman tunnetuimmista ja tärkeimmistä gastronomioista monipuolisuutensa, tuotteidensa, klassisten reseptiensä.... ja ravintoloidensa ansiosta. Sen pääkaupungissa mahdollisuudet maistella sen ruokia ovat tietysti loputtomat, ja on aina hyvä tietää, mitä vaihtoehtoja meillä on lounaaksi tai illalliseksi.

Kun olet siis varannut liput Louvren museoon, suosittelen, että vilkaiset tätä ravintoloiden ja kahviloiden listaa. Kannattaa myös muistaa, että itse Louvren sisällä on myös useita paikkoja, jotka sopivat kaikille vatsoille ja budjeteille. Tässä postauksessa kerron sinulle parhaista ravintoloista Louvressa ja sen lähellä, jotta vierailusi päättyisi hyvällä maulla suussa. Hyvää ruokahalua!

1. Älä jätä väliin klassikkoa Louvren pyramidin alla, Bistrot Benoit'ta

Sisällä Bistrot Benoit Louvressa.| ©leilavm
Sisällä Bistrot Benoit Louvressa.| ©leilavm

Aloitamme tämän kierroksen museon sisällä sijaitseviin ravintoloihin. Ensinnäkin Louvren Bistrot Benoit on versio samannimisestä kuuluisasta pariisilaisravintolasta. Se sijaitsee museon lasipyramidin alla ja on hyvä paikka ladata akkuja intensiivisen taidepäivän jälkeen. Sisustus on erittäin tyylikkäästi sisustettu ja ruoka on perinteistä ranskalaista. Hyvä vaihtoehto, jos haluat kokeilla Pariisin tyypillisimpiä ruokia etuoikeutetussa paikassa.

  • Missä: Louvre-museo, kerros -1.
  • Keskihinta per henkilö: 20-40 €.
  • Suositeltava ruokalaji: Cazoleta de caracoles, siipikarjapateekakku timjamin kera.
  • Sopii erinomaisesti: Pariskunnille ja pienille ryhmille.

Varaa lippu Louvren museoon

2. Jos matkustat perheen kanssa, valitse Goguette

Lounas Goguetten ravintolassa.| ©Leilani
Lounas Goguetten ravintolassa.| ©Leilani

Goguette on erittäin tilava ja valoisa tila, joka sopii täydellisesti nopeaan ja hyvään ateriaan. Ruokalistalla on kauden reseptejä, ja tarjolla on myös erilaisia jälkiruokia ja makeisia. Vaikka ruokalajit ovat tavallisia ruokia, kuten salaatteja, pastoja tai hampurilaisia, tuotteet ovat erittäin hyviä, ja se on vaihtoehto, joka kannattaa ottaa huomioon erityisesti, jos matkustat perheen kanssa. Heillä on edullisia ruokalistoja , jos vierailet Pariisissa lasten kanssa.

  • Missä: Louvren museo, kerros -1.
  • Keskimääräinen hinta per henkilö: 10-20 €.
  • Suositeltava ruokalaji: Ruokalistoilla voi valita hampurilaisen, pastan tai lohen, ja ne ovat hinta-laatusuhteeltaan hyvä valinta.
  • Sopii erinomaisesti: Perheille.

Varaa lippu Louvren museoon

3. Nauti kahvi taiteen ympäröimänä Café Mollienissa

Välipala Café Mollienissa.| ©Bharat Vohra
Välipala Café Mollienissa.| ©Bharat Vohra

Jos et halua poistua museon taiteellisesta tunnelmasta syödessäsi, Café Mollien on oikea paikka sinulle. Se on nimittäin vain muutaman askeleen päässä Louvren suurimpiin teoksiin kuuluvanLa Giocondan huoneesta. Sen sisustus ja terassi, jolta on näkymät pyramidille ja Tuileries'n puutarhaan, ovat sen tärkeimpiä nähtävyyksiä.

Älä kuitenkaan odota suurta valikoimaa ruokalistalta. Se on tarkoitettu nopeaan naposteluun, kuten salaatin tai voileivän syömiseen, ja sitten kahvin tai makeisten nauttimiseen museovierailun jatkoksi.

  • Missä: Louvren 1. kerros, Denon-siipi.
  • Keskimääräinen hinta per henkilö: 10-20 €.
  • Suositeltava ruokalaji: Voileivät ovat hyvä vaihtoehto nopealle välipalalle ja vierailun jatkamiselle. Eikä kahvia terassilla kannata jättää väliin.
  • Sopii erinomaisesti: Perheet, pariskunnat ja pienet ryhmät.

Varaa lippu Louvren museoon skip-the-line -lippu

4. Jos haluat nopean vaihtoehdon, valitse Denon ja Richelieu Bar

Lounas Denonissa ja Richelieu Barissa.| ©Yelp
Lounas Denonissa ja Richelieu Barissa.| ©Yelp

Jos haluat aloittaa tai jatkaa Louvre-vierailuasi pikaisesti syömällä, Denon and Richelieu Bar on paras vaihtoehtosi. Niiden tarjonta on suunniteltu juuri siihen, että voit napata nopean välipalan ja jatkaa kierrosta Louvressa. Tarjolla on virvoitusjuomia, kuumia juomia, voileipiä, salaatteja, välipaloja ja jälkiruokia.

  • Missä: Louvre-museo, kerros -1, Denon-siipi.
  • Keskihinta henkilöä kohti: 10 €.
  • Suositeltava ruokalaji: Voileipä ja juoma nopeaan ja edulliseen ateriaan.
  • Sopii erinomaisesti: Kaikille, jotka haluavat nopeasti syödä.

Varaa lippu Louvren museoon

5. Syö kuin Napoleon Café Richelieu-Angelinassa

Jälkiruokia Café Richelieu-Angelinassa.| ©ATBeck
Jälkiruokia Café Richelieu-Angelinassa.| ©ATBeck

Café Richelieu-Angelina sijaitsee lähellä Napoleon III:n asuntoja tai Kaarle Suuren miekkaa Louvressa, ja se on Mollienin ohella museon kaunein kahvila. Sen terassilta avautuvat näkymät ovat upeat, ja taustalla näkyy jopa Eiffel-torni. Ruokalista on tyypillistä brunssiruokaa kevyine ruokineen, jälkiruokineen ja makeisineen.

Kuuma kaakao tai kuuluisa Mont Blanc terassilla ovat tähtiannoksia. Ota Louvre-lippusi mukaan, sillä sitä kysytään sisäänkäynnillä.

  • Missä: Louvren museo, 1. kerros, Richelieu-siipi.
  • Keskihinta per henkilö: 15-20 €.
  • Suositeltava ruokalaji: Mont Blanc, tyypillinen ranskalainen jälkiruoka, joka on valmistettu kermasta ja kastanjoista.
  • Sopii erinomaisesti: Pariskunnille, pienille ryhmille.

Varaa lippu Louvren museoon

6. Hemmottele itseäsi ylellisellä herkulla Café Marly -ravintolassa

Lounas Café Marly -ravintolassa.| ©Anne N
Lounas Café Marly -ravintolassa.| ©Anne N

Jos haluat hemmotella itseäsi ylellisellä aterialla, Café Marly on Pariisin ikoni sijaintinsa vuoksi. Voit syödä Marlyn sisäpihan veistosten vieressä, josta on etuoikeutettu näkymä Louvren pyramidille. Heidän keittiönsä on yhdistelmä ranskalaista ja kansainvälistä ruokaa, ja he tarjoavat myös cocktaileja. Paikka on luksusta, mutta niin ovat myös hinnat.

  • Missä: Rue de Rivoli, vastapäätä Louvren pyramidia.
  • Keskihinta henkilöä kohti: 60 €.
  • Suositeltava ruokalaji: Lohitartar tai tryffeliravioli sekä cocktailit.
  • Sopii erinomaisesti: Pariskunnille tai ystäväporukoille, jotka etsivät ylellistä kokemusta.

Varaa lippu Louvren museoon

7. Nauti mukava ateria ulkona Café des Marronniers'ssa

Syöminen Café des Marronniersissa.| ©Sara L
Syöminen Café des Marronniersissa.| ©Sara L

Louvresta lähdettäessä, mutta menemättä kuitenkaan liian kauas, löydämme Café des Marronniersin. Se sijaitsee Tuileries'n puutarhassa museota vastapäätä ja on erittäin viihtyisä paikka syödä tai vain nauttia kahvia. Sen ruokalista koostuu tyypillisistä pariisilaisista ruokalajeista ja hyvistä ruokalistavaihtoehdoista viikon aikana. Jos sää on kaunis, kannattaa syödä terassilla.

  • Missä: Jardin des Tuileries.
  • Keskimääräinen hinta per henkilö: 20-30 €.
  • Suositeltava ruokalaji: Sipulikeitto Emmental-juuston kera.
  • Sopii erinomaisesti: Pariskunnille, perheille ja ryhmille.

Varaa lippu Louvren museoon

8. Rentoudu aterioimalla luonnon ympäröimänä Terrasse de Pomone -ravintolassa

Terrasse de Pomonessa.| ©Mariana M
Terrasse de Pomonessa.| ©Mariana M

Louvressa käymisen kiireen ja tuhansien turistien kanssa käymisen jälkeen on aina hyvä rentoutua hyvän aterian äärellä luonnon keskellä. Pomonen terassi on ihanteellinen tähän. Jardin des Tuileriesin lammen vieressä tarjoillaan kotitekoisia ruokia, suolaisia torttuja, crepesejä, salaatteja, makeisia ja heidän pakastettuja erikoisuuksiaan.

  • Missä: Jardin des Tuileries.
  • Keskihinta henkilöä kohti: 10-20 euroa.
  • Suositeltava ruokalaji: Crepes ja jäätelökakut.
  • Sopii erinomaisesti: Pariskunnille, perheille ja ryhmille.

Varaa lippu Louvren museoon

9. Valitse Pavillon des Tuileriesin modernin tyylin ripauksen valitseminen

Pavillon des Tuileriesin hampurilainen.| ©Nicolas Dousse
Pavillon des Tuileriesin hampurilainen.| ©Nicolas Dousse

Pavillon des Tuileries sijaitsee Tuileries-puutarhojen sydämessä ja on jälleen yksi vaihtoehto tässä puistossa. Sen ruokalista koostuu turistien suosituimmista ruokalajeista, kuten salaateista ja hampurilaisista, mutta ravintolassa on moderni ja persoonallinen ote. Heillä on myös monipuolinen juomavalikoima, jossa on laaja valikoima viinejä ja cocktaileja, jotka sopivat erinomaisesti terassilla nautittavaksi.

  • Missä: Jardin des Tuileries.
  • Keskihinta henkilöä kohti: 20-30 €.
  • Suositeltava ruokalaji: Hampurilaisissa on tavallisesta poikkeava vivahde.
  • Sopii erinomaisesti: Pariskunnille, perheille ja ryhmille.

Varaa lippu Louvren museoon

10. Jos etsit hyvää tuotetta, valitse Petit Plisson

Petit Plissonin sisäänkäynti| ©Marie Aline
Petit Plissonin sisäänkäynti| ©Marie Aline

Petit Plisson on pariisilainen ravintolaketju, joka on erikoistunut markkinoiden tuotteisiin. Heillä on oma kioski Tuileries'n puutarhassa, jossa on paljon heidän omia reseptejään ja hyviä tuotteita, joita voit nauttia heidän suurella terassillaan. He tarjoavat monia ruokiaan myös mukaan otettavaksi.

  • Missä: Jardin des Tuileries.
  • Keskimääräinen hinta per henkilö: 10-30 €.
  • Suositeltava ruokalaji: Paistettua kanaa voimaidon kera.
  • Sopii erinomaisesti: Pariskunnille, perheille ja ryhmille.

Varaa lippu Louvren museoon

Tyypillisiä pariisilaisia ruokia

Ratatouille-ateria| ©amirali mirhashemian
Ratatouille-ateria| ©amirali mirhashemian

Ranskan ja Pariisin ruokakulttuurin maistelu on yksi niistä sadoista asioista, joita Pariisissa voi nähdä ja tehdä, sillä sille on ominaista ruokien ja tuotteiden laaja kirjo. Makeannälkäiset nauttivat siitä erityisesti sen leivonnais- ja leipomoperinteen ansiosta. Käytännöllisesti katsoen jokaisella Pariisin kadulla on leipomo tai konditoria, jossa voit kokeilla tyypillisiä croissanteja ja monenlaisia kakkuja ja makeisia.

Ranskalainen juusto on myös tähtiraaka-aine, ja lihanystävät löytävät myös hyvää lihaa nautittavaksi kastikkeineen ja tietysti hyvän ranskalaisen viinin kera. Tämä on yleiskatsaus, mutta mitkä ovat Pariisin tyypillisiä ruokia? Tässä on luettelo joistakin niistä:

  • Sopue a l'oignon: Tämä on voissa paistettu sipulikeitto, jonka seurana on leipää ja tyypillistä gruyere-juustoa.
  • Coq Au Vin: Perinteinen lihamuhennos, joka valmistetaan viinin ja vihannesten kanssa.
  • Escargots: Joissakin Espanjan osissa etanoiden syöminen saattaa kuulostaa oudolta. Pariisissa se on kuitenkin tyypillinen ruokalaji, jota on helppo löytää. Ranskassa ne valmistetaan voin, valkosipulin ja persiljan kanssa.
  • Ratatouille: Vihannessekoitus, jossa on sipulia, munakoisoa, tomaattia, kesäkurpitsaa ja paprikaa ja joka maustetaan valkosipulilla, oreganolla ja öljyllä.
  • Petit Four: Kaikissa pariisilaisissa konditoriatiloissa tarjottava leivonnaisten valikoima, joka on herkullinen jälkiruoka.
  • Croissantit: Ranskan tähti, Pariisissa croissantteja pidetään ruokalajina sinänsä. Ne tarjoillaan lisukkeen kanssa, ja ne ovat herkullisia, halpoja ja nopeita syödä.

Varaa lippu Louvren museoon jonon ohittamiseen

Kuinka paljon budjettia tarvitset Pariisissa syömiseen?

Rahaa| ©cottonbro
Rahaa| ©cottonbro

Pariisilla on maine kalliina, ja tavallaan se onkin. Hyvä uutinen ruoan suhteen on kuitenkin se, että tarjolla on runsaasti vaihtoehtoja kaikille budjeteille. Koska Pariisi on suuri ja vilkas kaupunki, on tavallista nähdä kioskeja tai katuruokakojuja, joissa voit syödä voileipiä tai croissanteja noin 8 eurolla juomineen.

Ravintoloissa se riippuu aina ravintolan kategoriasta. "Tavallisessa" ravintolassa arkisin menu maksaa yleensä 10-20 €. Useimmissa ravintoloissa juomat eivät kuitenkaan sisälly hintaan. Illalliset ovat kalliimpia, ja hinnat lähestyvät 30 €:n rajaa tai ylittävät sen. Pariisin hyvä puoli on se, että vaihtoehtoja löytyy kaikille budjeteille.

Varaa lippu Louvren museoon

Lounas- ja päivällisajat Pariisissa

Välipala| ©Daria Shevtsova
Välipala| ©Daria Shevtsova

Yksi asioista, joista Pariisissa kannattaa olla eniten tietoinen, ovat ravintola- ja ateria-ajat. Ne noudattavat omituista aikataulua, jos matkustat muista maista. Mutta ensin jätän sinulle tässä linkissä Louvren aikataulut, sillä sen sisällä olevat ravintolat noudattavat samoja aikatauluja. Nyt jos ateria-ajat Pariisissa ovat:

  • Aamiainen: Aamiaisella on vähiten ongelmia, sillä kahvilat aukeavat aamulla 7-8 välillä ja sulkeutuvat vasta iltapäivällä.
  • Lounas: Ravintolat ja keskipäivän ateriat ovat avoinna kello 12-14, ja monet niistä sulkevat keittiönsä kello 14 tai 14.30. Iltapäivällä kannattaa aina mennä syömään ennen kello 14:tä. On aina suositeltavaa mennä ennen kello 13.30.
  • Päivällinen: Päivällisen aikataulu on joustavampi kuin lounaan. Tyypillinen illallisaika on kello 20:00-22:00, vaikka ravintolat avautuvatkin aikaisemmin ja jotkut sulkevat vasta keskiyöllä.

Varaa lippu Louvren museoon (skip-the-line)

Miten juomarahat maksetaan Pariisin ravintoloissa

Juomarahapaketti| ©Sam Dan Truong
Juomarahapaketti| ©Sam Dan Truong

Pariisin ravintoloissa ja kahviloissa juomaraha sisältyy jo itse laskuun, ja siihen lisätään 15 prosentin palvelumaksu. Älä ole huolissasi, sillä ruokalistalla olevat hinnat ovat samat kuin ne, jotka saat laskun lopussa. Juomarahan jättäminen ei ole pakollista, eikä sitä paheksuta, mutta voit aina jättää jotain haluamaasi, jos pidit palvelusta.

Varaa lippu Louvren museoon skip-the-line -periaatteella