Tokio 7 päivässä: opas vierailusi maksimoimiseen
Matka Japaniin on unohtumaton kokemus. Sinun ei tarvitse olla vannoutunut japanilaisen kulttuurin ystävä voidaksesi arvostaa sen kaikkia viehätyksiä.
Lähes 14 miljoonan asukkaan ja yli 13 000 neliökilometrin suurkaupunkialueella sijaitsevaan Tokioon tutustuminen vaatii paljon etukäteissuunnittelua.
Jos Japanin matkasi kestää yhteensä 7 päivää, suosittelen keskittymään metropoliin ja sen ympäristöön. Tokiossa riittää nähtävää, ja sinun on vain oltava selvillä siitä, mitä haluat nähdä ja miten liikkua.
1. päivä: Shinjuku, tutustu kaupungin keskustaan
Shinjuku on Tokion vilkkaimman juna-aseman ympärille kehittyvä liikealue. Se on mielestäni ihanteellinen ensimmäinen pysähdyspaikka Japanin ymmärtämiseen ja kaupungin vilkkaimpaan osaan uppoutumiseen.
Ensimmäinen päivä on yleensä hieman hankala: matka on hyvin pitkä ja sinun on pysähdyttävä hotellilla jättämään matkatavarasi. Siksi olen keksinyt yksinkertaisen matkasuunnitelman, joka ei vaadi liikaa vaivaa.
Vieraile samurai-museossa
Ensimmäinen pysähdyspaikka on kulttuurilaitos, joka vie sinut takaisin Japanin loistavaan menneisyyteen. Museossa on hienoimpia haarniskoja ja katanoita Muromachi-, Edo- ja Kamakura-kaudelta. Itse asiassa japanilaisilla sotureilla par excellence oli kolmenlaisia miekkoja: Ootachi (pitkä), Katana (keskipitkä) ja Tachi (lyhyt).
Saat tietää lisää anekdootteja museossa, joka sijaitsee kävelymatkan päässä asemalta. Jos haluat oppia lisää, siellä järjestetään ilmaisia ryhmäkierroksia 10-20 minuutin välein. Lisätietoja saat virallisilta verkkosivuilta.
Jos aihe kiinnostaa, suosittelen myös lukemaan postauksen ninja/samurai-elämyksistä Tokiossa.
Kävele Shinjuku Gyoenissa
Vierailun jälkeen voit haukata raitista ilmaa Shinjuku Gyoenissa, joka on yksi Tokion suurimmista ja suosituimmista puistoista.
Se rakennettiin Edo-kaudella (1600- ja 1800-luvuilla) feodaaliherrojen asuinpaikaksi, ja vuonna 1903 sen otti haltuunsa keisarillinen perhe, joka käytti sitä vieraidensa majoittamiseen.
Älä saavu liian myöhään. Monet nähtävyydet pääkaupungissa - ja Japanissa yleensä - sulkeutuvat melko aikaisin. Shinjuku Gyoen ei ole poikkeus, sillä sen ovet ovat avoinna vain **kello 9:00-16:**30.
Tokyo Skytree
Voit myös ostaa liput Skytreen, yhteen Japanin korkeimmista viestintätorneista. Se on 634 metriä korkea ja siellä on muun muassa ravintola, kaksi näköalatasannetta ja upeimmat näkymät Japanin horisonttiin. Voit valita kahden korkeuden, Tembo Deckin (350 m) ja Tembo Gallerian (450 m), välillä, ja varaamalla liput etukäteen säästät aikaa ja jonotusta.
Päätä päivä ramen-annoksella
Ennen kuin menet nukkumaan - ja olet varmasti väsynyt - voit syödä kupillisen ramenia. Olipa kesä tai talvi, se on hyvä tapa päättää päivä.
Shinjukussa valintaravintola on Ichiran. Se on ketju, mutta laatu on erittäin hyvä. Pidä se mielessä, jos löydät sen muualta kaupungista.
Jos haluat mieluummin jonnekin muualle, sinulla ei ole mitään ongelmia. Shinjuku on osa monia Tokion ruokakierroksia, ja kuuluisan Drunkard's Alleyn läpi käveleminen on ainutlaatuinen kokemus.
Päivä 2: Asakusa ja Ueno, päivä sen tärkeimmissä temppeleissä ja museoissa
Toinen päivä alkaa yleensä melko aikaisin: jet lag on armoton. Ota kaikki irti aikaisesta heräämisestä nähdäksesi erittäin suosittu nähtävyys...
Ihaile Sensō-ji-temppeliä
Tämä on Tokion vanhin buddhalaistemppeli ja ehdoton nähtävyys jokaisella matkalla nousevan auringon maahan, joten kannattaa tehdä kierros alueella. Sen rakentaminen on peräisin 7. vuosisadalta, ja siihen liittyy legenda.
Paikallisen kansanperinteen mukaan kaksi kalastajaveljestä löysi jumalatar Kannonin patsaan. Vaikka he yrittivät palauttaa sen jokeen, patsas tuntui seuraavan heitä kaikkialle.
Vasta silloin he ymmärsivät jumalallisen viestin ja päättivät pystyttää temppelin. Sensoji-temppeliäympäröivät vaikuttavat portit, viisikerroksinen pagodi sekä matkamuistoja ja perinteisiä esineitä myyvät myyntikojut.
Älä jätä väliin Tokion kansallismuseon kokoelmaa
Se on Japanin museoista vanhin, ja siellä on laaja kokoelma taide-esineitä ja arkeologisia löytöjä. Se on vain 25 minuutin päässä temppelistä, joten suosittelen rauhallista kävelyä näiden kahden kohteen välillä.
Tärkeimmistä teoksista voidaan mainita seuraavat:
- Honkan, japanilainen galleria. Sen kohokohtia ovat zen-maalaukset ja samuraivaatteet.
- Toyokan, Aasian sivilisaatioille omistettu galleria. Se kokoaa yhteen teoksia Kiinasta, Intiasta, Kambodžasta, Koreasta ja Egyptistä.
- Horyuji, aarteiden galleria. Siellä on Japanin keisariperheen lahjoja ja gigakuja, värikkäitä demoninaamioita paikallisesta kansanperinteestä.
Ole varovainen: se on avoinna joka päivä maanantaita lukuun ottamatta. Suosittelen varaamaan liput Tokion kansallismuseoon etukäteen.
Pidä tauko Uenon puistossa
Aivan museon vieressä on Uenon puisto, joka on ehdoton nähtävyys, jos matkustat Tokioon keväällä. Se on yksi parhaista paikoista nähdä kirsikankukkia, Japanissa Sakuraksi kutsuttua ilmiötä, joka symboloi ihmiselämää, ajan katoavaisuutta ja jaloutta.
Auringonlaskun jälkeen puisto on vieläkin taianomaisempi, kun lukemattomat lyhdyt ja ruokakojujen valot valaisevat puita.
Tällä vehreällä alueella on useita nähtävyyksiä: Shinobazu-lampi vuokraveneineen, viimeisen samurain (Saigō Takamori) patsas, eläintarha, näköalatasanteet ja paljon muuta.
Päätä päivä Yamabe Okachimachissa
Näin kiireisen päivän jälkeen haluat varmasti palkita itsesi mukavalla illallisella. Kävelymatkan päässä Uenon puistosta on hyvä, mukava ja halpa ravintola: Yamabe Okachimachi.
Talon erikoisuus on tonkatsu, paneroitu ja friteerattu porsaanleike (6 Chome-2-6 Ueno, Taito City). Hyvä tapa tutustua tähän kaikkeen yksityiskohtaisesti on pyöräillä, ja sitä varten voi varata hyvin kattavan kierroksen.
Päivä 3: Harajuku, Omotesando ja Shibuya, päivä keskustan ulkopuolella
Harajukun kaupunginosa sijaitsee Shinjukun ja Shibuyan välissä, ja sinne pääsee helposti metrolla. Chiyoda- ja Fukutoshin-linjat kulkevat täällä.
Eksy Meiji Jingu -pyhäkköön
Tämä upea Tokion maamerkki on omistettu keisari Meijille, modernin Japanin ensimmäiselle keisarille, ja keisarinna Shokenille. Se valmistui vuonna 1920, mutta ei selvinnyt toisen maailmansodan pommituksista. Kuten muutkin Nousevan auringon rakennukset, se rakennettiin kokonaan uudelleen konfliktin päätyttyä.
Kun astut sisään, suurkaupungin äänet viipyvät ovella. Sitä ympäröi 70 hehtaarin laajuinen metsä, jossa kasvaa yli 200 eri puulajia. Se on avoinna vuoden jokaisena päivänä aamusta iltaan, ja sinne on vapaa pääsy.
Vie lapsesi KiddyLandiin
Jos matkustat Tokioon lasten kanssa, suosittelen pysähtymään tässä kaupassa, joka sijaitsee vain 5 minuutin päässä kiertoajelusi edellisestä pisteestä. Oikeastaan se on enemmän kuin kauppa, se on todellinen instituutio kaupungissa.
Sen neljästä kerroksesta löydät kaikki nousevan auringon päähahmot (Hello Kitty, Rilakkuma, Studio Ghibli jne.) sekä kansainvälisiä franchising-hahmoja (Marvel, Disney jne.). Saat siitä käsityksen virallisilta verkkosivuilta.
Eksy Shibuyaan
Shibuya tunnetaan yhtä lailla ostosmahdollisuuksistaan kuin vilkkaasta yöelämästään. Kaupunginosassa on itse asiassa kaksi symbolista asiaa: maailman vilkkain jalankulkuristeys (aivan aseman edessä) ja Hachiko-koiran patsas.
Jos et tunne koiran tarinaa, voit lukea sen tarinasta kertovan elokuvan tiivistelmän.
Päivä 4: Toyosu, Odaiba ja Ginza, ostospäivä
Neljäs päivä alkaa Japanin pääkaupungin klassikolla: Toyosun kalamarkkinoilla.
Jos nimi ei kuulosta tutulta, se johtuu siitä, että se sijaitsi alun perin Tsukijissa. Se kuitenkin suljettiin vuonna 2016, ja uusi on täällä.
Aloita päiväsi kalamarkkinoilta
Rakennus rakennettiin alle kahdessa vuodessa, ja se seisoo keinotekoisella saarella Tokionlahdella. Uudet markkinat ovat vähemmän kaoottiset, etkä näe kuuluisaa tonnikalahuutokauppaa läheltä. Kannattaa kuitenkin nähdä, miten myöhemmin kaupungin parhaisiin sushiravintoloihin päätyvä kala ostetaan.
Paikalle on vapaa pääsy, mutta pääsisäänkäynnillä on oltava erityinen kulkulupa. Se voi olla hieman hankalaa - harva puhuu Japanissa englantia ja espanjaa tunnetaan vielä vähemmän - joten suosittelen ottamaan hieman etukäteen selvää.
Tutustu tarkemmin Gundam-patsaaseen
Kun lähdet torilta ja kävelet muutaman minuutin, saavut toiseen nähtävyyteen. Odaiban kaupunginosassa sijaitseva Gundam-patsas on 1:1 mittakaavan pienoismalli animaatiosarjan robotista.
Jos katsot tarkkaan, huomaat yhdennäköisyyden alkuperäisen mallin kanssa, ja jos viivyt muutaman minuutin, voit nähdä valotehosteet, pään liikkeet ja sen rintakehästä tulevan höyryn.
Tutustu Ginzaan
Kun olet kävellyt Odaiban läpi, voit ottaa metron (Yurikamome-linja Shimbashiin + Asakusa-linja Higashi-ginzaan), ja muutamassa minuutissa olet saapunut kaupungin hienoimpaan kaupunginosaan.
Tälle alueelle keskittyvät parhaat kansalliset ja kansainväliset tuotemerkit. Voit hyödyntää oleskeluasi vierailemalla näissä liikkeissä:
- Wako (monimerkkikauppa)
- Uniqlo (vaatteet)
- Onitsuka Tiger (lenkkarit)
- Mitsukoshi (monimerkkikauppa)
- Hakuhinkan (pelit)
- Senjafuda (puhelimen hihnat)
- Six (useita tuotemerkkejä)
5. päivä: Kawaguchi, retki pois kaupungin vilinästä ja hälinästä
Tokio on ihana ja yllättää sinut joka päivä. Se on kuitenkin myös valtava suurkaupunki, jossa on valtavia rakennuksia, mainostaulujen viidakko ja lukemattomia ihmisiä kaduilla.
Jos haluat tauon kiireestä, suosittelen retkeä Kawaguchiin, joka on yksi Fuji-vuoren viidestä järvestä.
Ihaile Fuji-vuoren siluettia
Luotijunaretki tai retken varaaminen Tokiosta Fuji-vuorelle ovat kaksi parasta tapaa paeta kaupungin hälinää muutamaksi tunniksi.
Erityisesti Fuji-vuori on yksi maan symboleista ja paikka, jolla on vahva henkinen side japanilaisiin. Se on myös Japanin korkein huippu ja monien vaellusretkien kohde.
Jos matkustat Tokioon talvella, et pääse kiipeämään sille - pääsy on suljettu - mutta mikään ei estä sinua ihailemasta sitä.
Kawaguchikon asemalta voit ottaa bussin Kawaguchikon 5. asemalle. Sieltä on upeat näkymät järville ja vuorelle.
Kokeile Hoto-nuudeleita
Nousevan auringon tässä osassa tähtiannos on Hoto-nuudelit, käsintehtyjä nuudeleita, jotka on keitetty misokeitossa kurpitsan ja muiden ainesosien kanssa. Uskotaan, että paikallinen sotapäällikkö Takeda Shingen söi tätä reseptiä ennen taisteluun lähtöä.
Kawaguchissa sitä on monissa paikoissa, mutta yksi ravintola valmistaa sitä parhaiten: Houtou Fudou. Se on tyypillisesti japanilainen, ja jos istut sisällä, voit nauttia lounaan tatamimatolla istuen (3631-2 Funatsu, Fujikawaguchiko, Minamitsurun alue, Yamanashi).
Risteile järvellä
Kun olet järven rannalla, mikset hemmottelisi itseäsi miniristeilyllä. Menet Fuji-vuorelle luksusbussilla, purjehdit veneellä Ashi-järvellä, nouset köysiradalla katsomaan Hakonea ja palaat Tokioon luotijunalla. Miltä kuulostaa?
Molemmissa tapauksissa matka kestää noin puoli tuntia ja maksaa noin 100 euroa.
6. päivä: Nikko, maistiaisia Japanin maaseudulta
Metsäisten kukkuloidensa ja upeiden temppeliensä ansiosta Nikko on ihanteellinen kohde tutustua Japanin maaseutuun. Jos varaat retken Nikkoon, voit tutustua joihinkin Japanin kauneimmista temppeleistä ja pyhäköistä mukavan bussin kuljetuksen ja ammattitaitoisen oppaan johdolla.
.
Sisään Toshogu pyhäkkö
Nikko sijaitsee samannimisen kansallispuiston sisäänkäynnillä, ja se tunnetaan parhaiten Toshogu-pyhäköstä. Kompleksi on runsaasti koristeltu ja sijaitsee metsän keskellä.
Se sisältää sekä shintolaisia että buddhalaisia elementtejä, ja yksi sen maamerkeistä on viisikerroksinen pagodi, joka seisoo kahden askeleen päässä sisäänkäynnistä. Yhdistetty sisäänpääsy- ja museolippu maksaa noin 2100 jeniä (15 euroa).
Uppoudu luontoon
Kanmangafuchi Gorge on muutaman sadan metrin levyinen rotko. Se on muodostunut tulivuoren purkauksen jälkeen, ja sen erityispiirre on 70 kivipatsasta (Bodhisattva), jotka ovat joen suuntaan.
Suosittelen sinua pääsemään tänne mukavalle kävelylle. Kanmangafuchin kuiluun pääsee noin 30 minuutin kävelymatkan päässä pyhäköstä.
Etsi kädellisiä Tōshō-gu-pyhäkössä
Tiedät kuuluisat "en näe, en kuule, en puhu" -apinat. Ne eivät ole pelkkiä hymiöitä vaan todellinen buddhalaisen kulttuurin symboli. Niitä kutsutaan nimillä Mizaru, Kikazaru ja Iwazaru, ja ne viittaavat pahuuteen. Selitän paremmin: "älä näe pahaa", "älä kuule pahaa" ja "älä puhu pahaa".
Ne ovat todennäköisesti peräisin Konfutseuksen kirjoituksista, ja ne saapuivat Japaniin Kiinasta noin 800-luvulla.
Edo-kaudella (1600- ja 1800-luvuilla) näiden kädellisten uudelleenmuotoilu lisääntyi huomattavasti. Tōshō-gu-temppeli rakennettiinkin tuolloin, ja siellä on joitakin täydellisesti säilyneitä veistoksia.
7. päivä: Naka Meguro
Ennen kuin palaat arkeen, suosittelen tutustumaan rauhalliseen kaupunginosaan, joka on hieman syrjässä. Sinne on helppo päästä, Nakameguron asema on Tokyu-Toyoko- ja Hibiya-metrolinjojen varrella.
Aamiainen tyylikkäästi
Kaupunginosa pyörii pienen joen ympärillä, ja siellä on useita baareja, joissa voit aloittaa päiväsi energisesti.
Itse suosittelen kokeilemaan I'm Donut? Kaikki heidän donitsinsa valmistetaan omaperäisestä japanilaisen jauhon ja transrasvattoman voin sekoituksesta. Voit valita erilaisista kuorrutuksista (pistaasipähkinä, vadelma, sitruuna), joiden yksittäinen hinta on noin 200 jeniä (noin 1,5 euroa).
Matkusta ajassa taaksepäin Asakuran vanhassa talossa
Kuten voit kuvitella, tämä on vuosisatoja vanha kaksikerroksinen puutalo. Sen rakennutti Torajiro, mies, joka tuli Tokioon etsimään onneaan ja josta tuli nopeasti menestyvä puukauppias.
Talo on selvinnyt useista maanjäristyksistä ja myös toisen maailmansodan pommituksista. Voit vierailla siellä noin 100 jenillä.
Sano hyvästit Japanille Yebisun olutmuseossa
Nousevan auringon maassa olut ilmestyi ensimmäisen kerran 1800-luvun lopulla. Hollantilaiset valmistivat sitä ensimmäisenä Nagasakissa omaan käyttöönsä, kun taas ensimmäinen panimo perustettiin vuonna 1869 Yokohamaan. Yebisu teki debyyttinsä muutamaa vuotta myöhemmin (vuonna 1889) ja erottui alusta alkaen laadullaan.
Kun yritys oli lapsenkengissään, tehdas sijaitsi maaseudulla, kun taas nykyään se on voimakkaasti kaupungistuneella alueella. Asakusan vanhasta talosta on helppo 20 minuutin kävelymatka.
Yebisu Beer Museum -olutmuseossa seurataan tuotemerkin historiaa ja näytetään, miten arvokasta meripihkanväristä nestettä valmistetaan. Näet myös vanhoja mainosjulisteita ja tv-mainoksia.
Maistelutila, jossa voit maistella muutaman tuopin, on tietysti ehdoton vierailukohde. Museo on avoinna koko viikon maanantaita lukuun ottamatta, ja sinne on vapaa pääsy. Lompakko pitää avata vain maistellaksesi oluita tai jos haluat ostaa matkamuiston myymälästä. Lisätietoja saat virallisilta verkkosivuilta.
Kannattaako Tokiossa viipyä viikko?
Minun mielestäni kyllä. Japaniin tutustumiseen 7 päivää ei riitä. Jos sinulla on vain viikon loma, pääkaupunkiin jääminen ja sen hyvien yhteyksien hyödyntäminen on loistava idea.
Voit helposti käydä Yokohamassa, Todorokin laaksossa, Enoshiman saarella, Kamakuran rannikkokaupungissa tai varata Tokiosta matkan Fuji-vuorelle ja Ashi-järvelle.
Budjetti matkalle Tokioon
Japanin pääkaupunki on melko kallis, mutta ei niin kallis kuin luulisi. On totta, että jotkin asiat maksavat Japanissa enemmän kuin Espanjassa - esimerkiksi hedelmät, jotkin tuontituotteet tai luotijunamatkat (Shinkansen) - mutta yleisesti ottaen kaikki hintaluokat ovat mahdollisia.
Ruokailussa on hyvin edullisia vaihtoehtoja: bentō (sekoitettu laatikkoateria) maksaa noin 400/600 jeniä (3-5 €), gyudon ja misokeitto noin 400 jeniä ja ramen 500-800 jeniä.
Erilaisia paikallisia välipaloja löytyy myös edulliseen hintaan 7/11:stä (ja kaikkina vuorokauden aikoina).
Mitä tulee majoitukseen, yö hyvässä hostellissa maksaa noin 20 euroa yöltä. Jos haluat kokea paikallisen perinteen, karaoken, huoneen vuokraaminen kahdeksi tunniksi sisältäen juoman maksaa noin 3000 jeniä (noin 25 euroa).
Yleensä oluesta joutuu maksamaan 600 jeniä ja drinkistä 800 jeniä.