Tokio kahdessa päivässä: kaikki mitä sinun tarvitsee tietää
Japanin pääkaupunkiin tutustumiseen saattaa tuntua lyhyeltä 48 tunnilta, mutta oikealla matkasuunnitelmalla ja kaupungin tehokkaalla julkisella liikenteellä pääset näkemään paljon paikkoja.
Jos sinulla on Tokiossa vain kaksi päivää aikaa, sinun on parasta pitää kiirettä, sillä Japanin pääkaupunki on maailman suurimman metropolialueen kaupunki. Et ehkä ehdi nähdä kaikkia nähtävyyksiä 48 tunnissa, tai saatat joutua jättämään väliin joitakin kaupungin ulkopuolisia aktiviteetteja, kuten retken Fuji-vuorelle, mutta aika riittää varmasti näkemään paljon paikkoja, jos sinulla on oikea organisaatio.
Tokiossa nähtävyyksistä ja tekemisen arvoisista asioista et voi jättää väliin perusteellista kierrosta Japanin pääkaupungin keskustassa, jonne suurin osa turistikohteista on keskittynyt.
1. päivä: Senso-ji, Uenon puisto, Ameyokon kirpputori ja Akihabaran kaupunginosa
Ensimmäisen päivän matkareitti alkaa Tokion keskustan pohjoisosasta, joka sisältää tärkeimmät nähtävyydet, kuten Senso-ji-temppelin, joka on ensimmäinen pysähdyspaikka, ja Uenon puiston, mutta myös paikkoja, joissa voi syödä lounasta ja tutustua kaupungin vaihtoehtoiseen puoleen, kuten Ameyokon kirpputori ja Akihabaran elektroniikkakortteli.
Senso-ji-buddhalaistemppeli
Senso-ji on Japanin vanhin temppeli ja myös tärkein buddhalaistemppeleistä, joka on maan enemmistöuskonto.
Se on perustettu vuonna 645, ja se on kuuluisuutensa ansiota siitä, että toisen maailmansodan jälkeen, kun se oli täysin tuhoutunut, Japanin kansalaiset keräsivät lahjoituksia sen jälleenrakentamiseksi, mikä teki siitä rauhan aikana kansallisen yhtenäisyyden symbolin.
Temppelin sisällä on päärakennus ja viisikerroksinen pagodi, joka on Tokion toiseksi suurin, sekä Nakamise-dori-ostoskatu, jossa pyhiinvaeltajat eri puolilta Japania käyvät ostamassa ruokaa, juomia ja muita paikallisia tuotteita.
Temppeliin on vapaa pääsy, ja se on avoinna päivittäin kello 6-17. Sinne pääsee Tokion asemalta ottamalla JR Yamanote -linjan junan Kandaan ja sieltä Ginzan metrolla Asakusaan. Temppelissä voi käydä myös yhdellä Tokion opastetuista kierroksista.
Uenon puisto
Puisto on Tokion suuri keidas kaupungissa, jolle on ominaista jatkuva hälinä ja vilske. Uenon puisto rehevine viheralueineen tarjoaa turvapaikan, johon monet japanilaiset hakeutuvat päivittäin. Jos vierailet Tokiossa keväällä, voit todistaa kirsikankukkien kukintaa, joka on yksi Uenon puiston kauneimmista näytelmistä.
Puistossa on kuitenkin paljon muutakin nähtävää, sillä siellä sijaitsevat myös taidemuseo, tiedemuseo ja kansallismuseo sekä temppeleitä ja pyhäköitä.
Uenon puistossa sijaitseva eläintarha on ihanteellinen, jos vierailet Tokiossa lasten kanssa tai jos olet kiinnostunut kotoperäisistä lajeista. Puistoon on vapaa pääsy, ja se on avoinna päivittäin kello 5-23.
Shoppailu ja lounas Ameyokon markkinoilla
Tämä tori sijaitsee kahden kadun päässä Ueno Parkin Shinobazu-lammesta, joten sinne on viiden minuutin kävelymatka. Ameyoko Open Air Market on ihanteellinen paikka ostaa melkein mitä tahansa ja syödä jossakin sisäänkäynnin hienoista kojuista, joten keskipäivän vierailu sopii erinomaisesti lounaaksi.
Ameyokon historia on erikoinen, sillä toisen maailmansodan jälkeen siitä tuli yksi länsimaisen kulttuurin ensimmäisistä turvapaikoista. Täällä oli saatavilla amerikkalaisia tavaroita ja makeisia aikana, jolloin sokeri oli Japanissa niukka hyödyke.
Markkinoille on vapaa pääsy, ja ne ovat avoinna päivittäin kello 10-20. Etenkin elintarvikkeiden hinnat ovat erittäin edullisia.
Tokion kansallismuseo
Lounaan jälkeen kierroksen seuraava pysähdyspaikka on Uenon puistossa, joten sinne pääset vielä viiden minuutin kävelyllä. Tämä on Tokion vanhin ja samalla Japanin suurin museo: kansallismuseo.
Parasta on selvittää, miten saat liput kansallismuseoon, ja tutustua sen lukemattomaan japanilaisten esineiden ja taideteosten kokoelmaan. Museo erottuu myös rakennuksensa arkkitehtuurin sekä arkeologisten ja antropologisten tutkimustensa ansiosta, joita se tekee kokoelmansa täydentämiseksi. Huomaa, että museokierros voi kestää kokonaisuudessaan noin viisi tuntia. Tokion kansallismuseo on avoinna tiistaista sunnuntaihin kello 9.30-17.00.
. Sinulla on myös mahdollisuus vierailla toisessa kaupungin tärkeimmistä museoista, Fujin taidemuseossa, johon voit varata liput verkossa.
Akihabaran elektroninen asuinaluekierros
Tokion elektronisena kaupunginosana ja otaku-kulttuurin keskuksena tunnetulle Akihabaralle pääset Tokion kansallismuseolta Ginza-linjalla Uenon asemalta Suehirochoon, vaikka suosittelen myös lyhyttä 15 minuutin kävelyä.
Tämä kaupunginosa on viime vuosina kasvattanut suosiotaan, koska siitä on tullut yksi Tokion eklektisimmistä kaupunginosista. Täällä rakastat eksyä neonkylttien, kapselihotellien ja videopelikauppojen sekaan.
Jos pidät kahvista, voit myös nauttia neitokahvilakokemuksen jossakin tyypillisistä cosplay-ravintoloista. Sunnuntai on paras päivä vierailla Akihabarassa, sillä silloin Chuo-Dori-runkokatu muuttuu kävelykaduksi. Akihabaran ympärillä on myös runsaasti baareja ja ravintoloita, joissa on monenlaista ruokaa ja joissa voit ruokailla Tokion nähtävyyksien katselun ensimmäisen päivän päätteeksi.
2. päivä: Keisarillinen palatsi, Meiji Jingu -pyhäkkö, lounas Golden Gaissa, Radiotorni ja illallinen Roppongissa
Jos ensimmäinen päivä tuntui intensiiviseltä kävelyn vuoksi, toinen päivä on suunnattu nauttimaan Tokion historiallisista rakennuksista, panoraamanäkymistä ja yöelämästä yhdessä kaupungin vilkkaimmista ja nykyaikaisimmista kaupunginosista, jota varten voit varata yöllisen valokuvakierroksen, joka yllättää sinut.
Tokion keisarillinen palatsi
Kierroksen ensimmäinen pysähdyspaikka on keisarin virka-asunto, joka sijaitsee entisen Edon linnan alueella. Se sijaitsee strategisesti Tokion kaupunkikeskustassa ja on yksi maan suurista linnoituksista, jota ympäröivät muurit ja vallihaudat keisarillisen suojelun vuoksi.
Vaikka se on yksi maan kuuluisimmista rakennuksista, palatsi ei ole avoinna suurelle yleisölle, joten sinne pääsee vain kehää reunustaviin itämaisiin puutarhoihin.
Tästä syystä tunnetuin kuva residenssistä on Nijubashin siltojen kaaret, jotka yhdistävät sisäänkäynnin sisäpuutarhoihin. Palatsin itämaisiin puutarhoihin on vapaa pääsy, ja ne ovat avoinna tiistaista lauantaihin kello 9.00-14.45. Residenssi sijaitsee neljän korttelin päässä Tokion asemalta, jonne pääsee useimmilla Tokion metro- ja junayhteyksillä, myös luotijunalla.
Meiji Jingu -pyhäkkö
Meiji Jingu on Japanin suosituin pyhäkkö, ja sinne pääsee keisarilliselta palatsilta Chiyodan metrolinjalla Otemachin asemalta Harajukuun.
Pyhäkkö kunnioittaa keisari Meijiä ja keisarinna Shokenia, joita japanilaiset molemmat kunnioittivat. Kun he kuolivat, pyhäkkö rakennettiin kunnianosoitukseksi Shibuyan alueelle, ja sitä ympäröi rehevä metsä, johon on istutettu yli 300 puulajia maan jokaisesta prefektuurista.
Huolimatta Japanin hallituksen erityispyynnöstä, jonka mukaan Meijin pyhäkköä ja muita Tokion pyhiä paikkoja ei pommitettu toisen maailmansodan aikana, metsä vaurioitui ja tuhoutui lähes kokonaan.
Japanin kansalaisten lahjoituksilla toteutettu jälleenrakennus symboloi yhtenäisyyttä vastoinkäymisissä ja menetetyn palauttamista. Nykyään se on rauhan keidas keskellä meluisaa Tokiota.
Paras aika vierailla on keväällä tai syksyllä. Huomaa, että jos vierailet Tokiossa talvella, Meijin pyhäkön polut saattavat olla lumessa ja lämpötila laskee rajusti. Sisäänpääsy on ilmainen, ja se on avoinna päivittäin kello 5-18.
Tee välipysähdys Golden Gaissa
Muutaman kadun päässä Meiji-pyhäköstä, Shinjukun kaupunginosassa, voit syödä Golden Gaissa, kuuden kävelykadun sokkelossa, jossa on yli 200 pientä baaria ja pikkukauppaa, joissa myydään hienoja paikallisia ruokia. Vaikka osa kojuista on avoinna vain öisin, Golden Gaissa kannattaa kuljeskella päivällä, sillä se on kuin aikamatka ajassa taaksepäin alueelle, joka on säilynyt juuri sellaisena kuin se oli 40-50 vuotta sitten.
Golden Gaissa on erinomaisen ruoan lisäksi upeaa musiikkia, ninja-aiheisia ravintoloita, Tokion parhaita samurai-elämyksiä ja piilotettuja nähtävyyksiä, kuten Hanazonon pyhäkkö.
Golden Gain läheisyys Tokion punaisen valon alueeseen Kabukichoon on tuonut sen kujille erityisen maineen, mutta se on turvallinen alue, johon kannattaa tutustua.
Kiipeä radiotornin näköalatasanteelle
Radiotornille pääsee Golden Gai -asemalta yhdistämällä Marunouchi- ja Hibiya-metrolinjat Kamiyacho-asemalle. Tämä 332 metriä korkea torni on Japanin toiseksi korkein rakennus Tokion Skytreen jälkeen, ja voit nähdä sen itse , jos varaat liput etukäteen.
Kirkkaana päivänä voit nähdä jommaltakummalta tornin kahdesta näköalatasanteesta Fuji-vuoren horisontissa ja koko Tokion suurkaupunkialueen laajuuden panoraaman.
Radium-tornin rakenne on saanut vaikutteita Eiffel-tornista, ja sen valkoiset ja kansainväliset oranssit värit on valittu huolellisesti lentoturvallisuusmääräysten noudattamiseksi. Näköalatasanteelta käsin sinua hämmästyttää myös läpinäkyvä lasilattia, joka antaa sinulle tunteen, että leijut. Sisäänpääsy tornin näköalatasanteille maksaa noin 10 euroa, ja ne ovat avoinna päivittäin klo **9.00-22.**00. Voit varata liput täältä...
Sano hyvästit Tokiolle lähtemällä drinkille Roppongiin
Saitko tehtävääsi kiertää Tokio kahdessa päivässä ja kaipaat yöelämän hauskanpitoa? Juhli sitten Roppongissa, Japanin pääkaupungin parhaalla baari- ja yökerhoalueella, jonne pääset Tokion tornista bussilla 88 Toranomonista Roppongin pysäkille tai 15 minuutin kävelymatkan päästä.
Kaupunginosassa on kaupungin parhaita ravintoloita, ja sieltä löydät monenlaisia cocktaileja ja monenlaisia yökerhoja.
Roppongista on myös Tokion parhaita näköaloja, sillä sieltä löytyvät kaupungin korkeimmat tornit, ja se on kosmopoliittinen kaupunginosan omaksuneiden taiteilijoiden vaikutuksen ja kaupunginosassa vuosittain järjestettävien maailmanlaajuisten tapahtumien ansiosta, kuten Tokiossa joka lokakuu järjestettävän kansainvälisen elokuvafestivaalin ja maaliskuussa järjestettävien kirsikankukkajuhlien ansiosta.