Vienna viidessä päivässä: vinkkejä, nähtävää ja paljon muuta
Wienillä on paljon tarjottavaa, ja viidessä päivässä ehdit nähdä kaiken yksityiskohtaisesti. Seuraa ehdottamaani matkasuunnitelmaa ja varmista, ettet missaa mitään.
Wienissä on aina paljon aktiviteetteja ja tekemistä, ja hyvä uutinen on, että viiden päivän vierailun aikana ehdit nähdä kaiken tai melkein kaiken. Koska tiedän, että joskus voi olla vaikeaa järjestää näin pitkää matkasuunnitelmaa, haluaisin jakaa kanssasi, mikä olisi mielestäni täydellinen kierros.
Palatsien ja musiikin kaupunki on suuri, mutta ei saavuttamattomissa. Voit itse asiassa kävellä paikasta toiseen ja tutustua sen tärkeimpiin rakennuksiin, kuten oopperataloon ja katedraaliin.
1. päivä: Kierrä Wienin vanhaa kaupunkia
Odotatko innolla matkaa Wieniin? Ensimmäinen päivä on täydellinen tilaisuus vierailla tunnusomaisimmissa ja keskeisimmissä paikoissa, joten valmistaudu kävelemään ja tutustumaan Wienin historialliseen (ja keisarilliseen) alueeseen.
Aloita päivä Helmut Zilk-Platzin ja Albertinaplatzin välissä
Matkasi Wieniin on aloitettava Helmut Zilk-Platzin ja Albertinaplatzin väliltä, jotka ovat kaksi kaupungin tärkeintä ja keskeisintä aukiota, joilla on upeita muistomerkkejä ja rakennuksia, kuten Albertina-rakennus, joka oli yksi Saksin-Teschenin prinssi Albertin asuinpaikoista.
Albertina on nykyään museo (sisäänpääsy noin 22 euroa). Voit mennä sisään tutustumaan pysyviin kokoelmiin, joissa on esillä historiallisia grafiikkaa sekä nykytaiteilijoiden (Picasso, Monet...) teoksia.
Vierailu voi olla mielenkiintoinen, jos pidät taiteesta, vaikka arkkitehtonisesti siellä on erikoisempia palatseja. Jos kuitenkin päätät mennä sisään, muista kysyä, ovatko kaikki huoneet avoinna, sillä huonolla säällä osa on varotoimenpiteenä suljettu.
Ihastele kansalliskirjaston hyllyjä
En tiedä, kumpi on uskomattomampaa, itse rakennus vai miljoonien kirjojen täyttämät korkeat hyllyt. Historia ja kulttuuri kulkevat 1700-luvulla keisari Kaarle III:n käskystä rakennetun Itävallan kansalliskirjaston seinien läpi. Kirjojen lisäksi esillä on myös muita esineitä, kuten papyruksia ja maapalloja.
Älä luule, että astut tavalliseen kirjastoon, sillä se muistuttaa enemmän museota. Huone, joka jättää sinut suu auki, on Prunksaal (keisarillinen sali ), jossa on freskoja, marmoripatsaita ja yli 200 000 kirjaa. Sinusta tuntuu kuin olisit jossakin elokuvakirjastossa.
Pidä taukoa ja pakkaa piknik Burggartenissa.
Ennen kuin jatkat päivääsi, on parasta pysähtyä lounaalle, eikö totta? Ravintoloiden suosittelemisen sijaan ehdotan parempaa suunnitelmaa: piknik Burggartenissa.
Tämä puisto oli aikoinaan keisarin yksityinen puutarha, vaikka nykyään se on julkinen paikka, jossa monet wieniläiset (ja nyt myös sinä) kävelevät ja nauttivat sen luonnosta, suihkulähteistä, veistoksista ja lammista. Voit pitää oman piknikin (lähistöllä on ruokakojuja ja kauppoja) tai halutessasi voit tilata jotain Casa de Palman kahvilasta.
Kun olet saanut vatsasi täyteen, älä lähde heti, vaan on parempi kävellä ja tutustua alueeseen. Jos olet hyvin väsynyt, sinun ei tarvitse tehdä tätä kierrosta kävellen. Voit vuokrata yhden kaupungin monista polkupyöristä ja tutustua puistoon miellyttävämmin ja ketterämmin.
Tutustu Habsburgien aikaan Hofburgin palatsissa
Hofburgin palatsi on yksi Wienin monista palatseista, mutta parasta siinä on se, että se sijaitsee aivan kaupungin keskustassa, Burggartenissa, mikä on tehnyt siitä yhden kaupungin suosituimmista paikoista. Se on myös täydellinen paikka, jos haluat nähdä, miten Habsburgien perhe eli.
Sisäänpääsymaksu on noin 15 €, joten se on edullinen ja hyvä suunnitelma ensimmäiseksi iltapäiväksi. Vaikka nähtävää on paljon, suosittelen keskittymään keisarillisiin huoneistoihin ja Sissi-museoon.
Tässä vaiheessa on tärkeää, että ennen kuin jatkat oppaan kanssa, tiedät Vienna Passista, turistikortista, jolla pääset nauttimaan yli 70 kaupungin nähtävyydestä ainutlaatuisilla alennuksilla ja skip-the-line -lipuilla. Jos viivyt 5 päivää tai kauemmin, suosittelen sitä ehdottomasti, vaikka on mahdollista hankkia erilaisia modaliteetteja riippuen siitä, kuinka monta päivää haluat sen olevan aktiivinen. Se on edullisempi ja kätevämpi tapa tutustua kaupunkiin.
Päätä päivä Wienin kaupungintalolla
Ennen päivän päättämistä on aika mennä Wiener Rathausiin eli Wienin kaupungintaloon. Tämän rakennuksen suunnitteli katedraaliksi Friedrich Von Schmidt, yksi suurista wieniläisistä arkkitehdeistä, ja se valmistui vain 11 vuodessa, mikä on melko hämmästyttävää sen mahtavuuteen nähden. Se on merkittävä lähes 100 metriä korkeasta tornistaan, jota ympäröivät muut matalammat tornit. Jos menet sisälle (sisään pääset ilmaiseksi), pääset myös sen puutarhoihin ja paviljonkeihin.
Katedraalina aloittanut rakennus on nykyään pormestarin talo ja senaatin istuntopaikka. Vierailun aikana kävelet yleisölle avoimissa tiloissa, kuten kirjastossa tai juhlasalissa. Jos nälkä yllättää, olet onnekas, sillä kellarissa on useita ravintoloita, joissa voit maistella itävaltalaista ruokaa.
2. päivä: Tutustu Wienin nykykulttuuriin
Toisena päivänä palaat Wienin keskustaan, mutta vierailet toisella alueella, joka vie sinut matkalle kaupungin uudempaan historiaan. Sinulla on myös mahdollisuus tutustua yhteen Wienin kulttuurin tärkeimmistä elementeistä: sen musiikkiin.
Tutustu Belvederen palatsin taiteeseen ja puutarhoihin
Belvederen palatsi oli Savoijien suvun kesäasunto, joten varaudu sen puutarhojen valtavuuteen. Myös sisätilat ovat upeat (ja valtavat, sillä ne koostuvat itse asiassa kahdesta palatsista), vaikka ne toimivat nykyään museona. On totta, että et pääse näkemään huoneita sellaisina kuin ne olivat keisarillisella aikakaudella, mutta voit nähdä kuuluisia taideteoksia, kuten Klimtin Suudelma, ja eri historiallisilta ajanjaksoilta (keskiajalta nykypäivään).
Jos haluat hankkia liput Belvederen palatsiin, suosittelen varaamaan ne etukäteen, sillä yleensä jonot ja odotusajat ovat pitkiä. Hinta on noin 16€ ja se sisältää pääsyn molempiin palatseihin ja Orangeriaan (tunnetaan myös nimellä Orangery) sekä puutarhoihin, jotka ovat tämän paikan suuri aarre. Sinne pääsee raitiovaunulla(D-linjalla on pysäkki palatsin luona).
.
Vieraile Karlskirche
Tiesitkö, että Wien kärsi 1700-luvulla suuresta ruttoepidemiasta? Yli seitsemänkymmentätuhatta ihmistä kuoli. Antaakseen kansalleen toivoa keisari Kaarle VI lupasi, että kun tauti olisi ohi, hän rakennuttaisi kirkon Pyhälle Kaarle Borromeolle, ruttotaudin torjunnan suojeluspyhimykselle. Niin hän tekikin, ja näin syntyi Karlskirche, joka on vain 15 minuutin kävelymatkan päässä Belvederestä. Tämä kirkko on merkittävä sen yläpuolella olevista kahdesta pylväästä, jotka kuvaavat reliefien avulla pyhimyksen elämää.
Pääsymaksu on halpa (noin 8 euroa), ja suosittelen ostamaan sen nähdäksenne kirkon katossa olevat freskot. Voit myös hyödyntää tilaisuutta kiivetä ylös kupoliin ja saada hienon panoraamanäkymän Wieniin.
Syö (ja osta) jotain Naschmarkt-markkinoilla
Kun olet viettänyt koko aamun sisätiloissa, mikään ei ole parempaa kuin kävely Naschmarkt-markkinoilla, joilla voit tehdä ostoksia tai käydä syömässä jotain alueen kojuista ja ravintoloista. Nämä markkinat ovat yksi Wienin kuuluisimmista, ja ne ovat avoinna joka arkipäivä klo 6-18.30 (lauantaisin vain klo 14 asti).
Naschmarkt on ollut Wienin urbaani ostoskeskus 1500-luvulta lähtien, mutta sittemmin tällä aukiolla, joka sijaitsee Karlskirchen ja museokorttelin puolivälissä, on alettu myydä yhä enemmän tavaroita. Nyt voit ostaa ruokaa (tuoretta ja keitettyä) sekä kukkia ja käsitöitä.
Kierrä Wienin museoita
Jatkamalla matkaasi noin varttitunnin kuluttua saavut museokortteliin, jossa sijaitsee joitakin Wienin parhaista museoista.
Et ehkä ehdi käydä kaikissa, mutta suosittelen muutamia niistä, sillä niissä on nykytaideteoksia tunnetuilta taiteilijoilta eri puolilta maailmaa. Jos olet enemmän kiinnostunut muunlaisista kokoelmista, sinua hemmotellaan myös valinnanvaralla.
Liput kuhunkin museoon maksavat noin 15 euroa, mutta jos aiot vierailla useammassa museossa, kannattaa ostaa Wien-passi, joka sisältää pääsyn useisiin kaupungin tärkeimpiin nähtävyyksiin noin 80 eurolla.
- Leopold-museo: Sen huoneissa taide saa kokonaisvaltaisen merkityksen, ja sieltä löydät kaikkea maalauksista huonekaluihin.
- Kunsthistorischen: täällä voit parhaiten ymmärtää ja tutkia kaupungin taiteellista arvoa Egyptistä Rembrandtiin. Jotta vierailustasi saisit kaiken irti, suosittelen varaamaan opastetun kierroksen Wienin taidehistorialliseen museoon.
- Luonnonhistoriallinen museo: dinosaurusten luurangot tekevät sinuun vaikutuksen ja tarjoavat mahdollisuuden oppia siitä maailmasta, jossa elämme.
Osallistu 1700-luvun konserttiin Wienissä
Et mitenkään voi lähteä kuuntelematta klassisen musiikin konserttia (illallinen sisältyy hintaan) Wienissä. Se on täydellinen tapa päättää päivä, varsinkin kun useimmat näistä konserteista järjestetään Musikvereinissa, kaupungin suuressa konserttisalissa, tai muissa yhtä historiallisissa tiloissa, kuten Sala Terrenassa tai Kursalonissa.
Muusikot ovat yleensä pukeutuneet 1700-luvun asuihin, ja myös auditorio on koristeltu, joten voit tuntea olevasi todella tuolla aikakaudella Mozartin tai Beethovenin konsertissa. Jos rakastat musiikkia ja haluat kokea sen yhdessä sen pääkaupungeista, varaa lippusi (noin 50 euroa) ja nauti ainutlaatuisesta illasta.
Päivä 3: Vieraile Wienin symboleissa
Päivät pitenevät ja samoin tietosi Wienistä, joten tänään on aika vierailla sen tärkeimmissä nähtävyyksissä, kuten Schönbrunnin palatsissa ja Wienin valtionoopperassa. Vierailujen välillä voit myös kävellä maaseudulla, joten ota mukaan mukavat kengät.
Vieraile Schönbrunnin palatsissa ja puutarhoissa
Kaikista Wienin palatseista Schönbrunnin palatsi on se, jonka olet varmasti nähnyt useimmiten pakollisena nähtävyytenä. Ei ihme, sillä sekä sen sisätilat että puutarhat ovat suuri aarre.
Tuhannet neliömetrit odottavat sinua tutustumaan niihin ja selvittämään, miten keisarit nauttivat siellä kesistään. Jotta vierailu olisi vieläkin arvokkaampi, suosittelen ostamaan Schönbrunnin palatsiin liput, joihin sisältyy opas. Vierailemastasi huoneista yksi tärkeimmistä on Suuri galleria, jossa pidettiin juhlaillallisia. Kävellessäsi puutarhassa, varsinkin jos sää on hyvä, näet kauniita veistoksia. Älä lähde kiipeämättä Gloriette-kukkulalle, jolta näet koko alueen.
Jos minun pitäisi sanoa jotain huonoa tästä palatsista, se on se, että se sijaitsee kaupungin laitamilla, joten sinun on kuljettava julkisilla kulkuneuvoilla ( U4-metrolinja on paras tapa päästä sinne).
Kävele Stadtparkissa
Kun olet lopettanut vierailun Schönbrunnin palatsissa, suosittelen, että otat U4-metrolinjan, joka vie sinut noin 20 minuutissa Stadtparkiin, joka on yksi Wienin suosituimmista ja kuuluisimmista puistoista.
Paras suunnitelma siellä on tehdä kävelyretki ja ylittää yksi sen silloista, jotka yhdistävät Wien-joen molemmat rannat. Se on suunniteltu puhtaaseen englantilaiseen tyyliin, joten voit kuvitella, että siellä on värikkäitä kukkia ja monia marmorista tehtyjä koriste-elementtejä.
Suuntaa askeleesi Johann Straussin patsaalle, joka on yksi puiston ja kaupungin tunnuksista, ja mene sitten Kursaloniin, entiseen kylpylään, joka on nykyään konserttisali. Parasta on, että Stadtpark sijaitsee aivan kaupungin keskustassa, joten sieltä on hyvä jatkaa kierrosta.
Nauti yhdestä Wienin symboleista: oopperatalosta
Seuraava pysähdyspaikka on Wienin valtionooppera, yksi kaupungin suurista symboleista. Miten voit jättää sen väliin? Opastettuja kierroksia järjestetään joka päivä, ja noin 8 eurolla pääset tutustumaan tämän renessanssityylisen rakennuksen yksityiskohtiin.
Jos haluat osallistua esitykseen, voit tehdä niin. Lippuja on hyvin kalliita (yli 100 euroa), mutta myös halvempia (3-5 euroa), jotka tulevat myyntiin muutama tunti ennen esityksen alkua lippukassalla, mutta varoitan, että niissä on vain seisomapaikkoja.
Rakentaminen ja suunnittelu ei ollut helppoa, sillä wieniläiset olivat hyvin vaativia, mutta lopulta se vihittiin käyttöön 1800-luvun lopulla. Jos menet sisälle, näet sen valtavan salin ja myös muita yksityisempiä huoneita, kuten paikan, jossa keisari Franz Joseph lepäsi oopperan taukojen aikana.
Näe Wien ylhäältä Stephansdomista
Vain kymmenen minuutin kävelymatkan päässä oopperatalosta on Stephansdom, Wienin katedraali, jossa on yhä jäljellä osa sen vanhan (1200-luvulla rakennetun) kirkon rakenteista.
Kaupungin uskonnollinen päämaja, Stephansdom, on vaikuttava kattotiilillään ja 130 metriä korkealla tornillaan. Kyllä, näkymät huipulta ovat uskomattomat, joten suosittelen ostamaan yleisen pääsylipun (noin 14 €), jolla pääsee ylös.
Täydellisellä lipulla pääsee myös katedraalin sisätiloihin, joissa on suuri sotatykistä tehty kello, katakombeihin, joihin on haudattu tuhansia wieniläisiä, sekä Habsburgien suvun haudoille.
Vieraile Mozart-museossa
Ennen kuin päivä päättyy, on aika vierailla yhden Wienin maineikkaimman säveltäjän, Mozartin, kotona. Nykyään muistomuseona toimiva Mozartin talo on paikka, jossa muusikko ja hänen perheensä asuivat muutaman vuoden ajan. Sen neljässä kerroksessa (joihin kaikkiin pääsee tutustumaan, jos ostaa noin 12 euron hintaisen lipun) voit tutustua lähemmin hänen tarinaansa.
Vaikka talon sisustus ei ole säilynyt entisellään, se on paikka, jossa on paljon tietoa Mozartin elämästä siellä, hänen työstään ja jokapäiväisestä elämästään. Suosittelen vierailua erityisesti, jos pidät musiikista ja erityisesti Mozartin musiikista. Ja jos haluat enemmän, voit aina mennä säveltäjän konserttiin Wienissä.
4. päivä: Retki Salzburgiin
Wien on kaupunki, jossa on paljon nähtävää, mutta lähellä on muitakin vierailun arvoisia paikkoja. Siksi ehdotan matkasi neljänneksi päiväksi retkeä Salzburgiin, joka on yksi Itävallan kauneimmista paikoista. Älä jätä käyttämättä tilaisuutta tutustua siihen järjestetyllä kiertoajelulla.
Tutustu Salzburgin vanhaankaupunkiin
Jos varaat retken Wienistä Salzburgiin, yksi ensimmäisistä pysähdyspaikoista on maailmanperintökohteeksi julistettu vanhakaupunki.
Paras neuvo, jonka voin antaa, on vaeltaa kaduilla ja satumaisen näköisissä kivitaloissa. Käy tietenkin Salzburgin katedraalissa, joka on kaupunginosan ja, miksei sanoisi, koko kaupungin sydän.
Vaikka katedraali on yksi tärkeimmistä rakennuksista, kun ostat lipun, jolla pääset katsomaan sen sisätiloja (noin 4 €), pääset tutustumaan myös muihin kohteisiin, kuten Pyhän Pietarin luostariin, joka on peräisin 700-luvun lopusta, ja fransiskaanikirkkoon, jossa sekoittuu eri arkkitehtonisia tyylejä ja joka on erittäin kaunis sisältä ja ulkoa.
Tutustu Mozartin yksityiselämään
Salzburgissa sijaitsee Mozartin syntymäkoti, jossa hän sävelsi ensimmäiset teoksensa ollessaan vielä lapsi. Hän asui siellä noin 20 vuotta, ja nykyään se on suuri museo, jossa on partituuria, henkilökohtaisia esineitä ja taiteilijan muotokuvia.
Heti kun astut Salzburgin pääkadulle, Getreidegasselle, tiedät, missä rakennuksessa talo sijaitsee, sillä talossa on suuri kultainen kyltti ja julkisivu on kirkkaan keltainen. Jos haluat päästä sisälle, sinun on maksettava noin 7 €.
Suosittelen sisälle menemistä, sillä se on varsin mielenkiintoinen vierailu, sillä olet senttien päässä Mozartin ensimmäisistä pianoista ja hänen henkilökohtaisesta studiostaan.
Syö jotain Alter Marktissa
Ennen kuin jatkat matkaa, suosittelen sinua menemään Alter Marktille ja syömään siellä. Ennen se oli paitsi kaupungin markkinat myös juhlien ja kansantanssien keskus.
Nykyään se on muuttunut jonkin verran; kojuja ei ole enää niin paljon ja keskiaikaiset aatelistalot on korvattu barokkirakennuksilla. Siitä huolimatta se on hyvä paikka istua ja nauttia juotavaa.
Kaikista kojuista, joita torilla on erityisesti joulun aikaan, suosittelen kokeilemaan muun muassa rinkelikojua. Nämä tyypilliset itävaltalaiset ja salzburgilaiset sämpylät ovat erittäin edullisia verrattuna muihin paikkoihin kaupungissa, joten käytä tilaisuutta hyväksenne ja syö yksi niistä pienistä pöydistä, jotka on pystytetty ympäri markkinoita.
Vieraile Hohensalzburgin linnoituksessa
Salzburgissa on monia mielenkiintoisia nähtävyyksiä, mutta yksi tunnetuimmista on Hohensalzburgin linnoitus. Se on melko hyvin säilynyt, varsinkin kun otetaan huomioon, että se on peräisin 1100-luvulta, ja voit kävellä sinne ylös (vaikka se maksaakin hieman) ja saada hyviä kuvia kaupungista.
Jos haluat mennä ylös, voit mennä sisään noin 10 eurolla. Sisäänpääsy sisältää vierailun ruhtinaskammioihin, joissa ruhtinaat suojautuivat hyökkäysten aikana, joita Hohensalzburg aina vastusti. Vaikka se on hieman synkempi, pääset myös kidutushuoneeseen.
Kävele Mirabellin puutarhojen läpi
Kuten useimmissa Itävallan kaupungeissa, myös Salzburgissa on palatsi, jolla voi ylpeillä: Mirabellin palatsi. Tämä on viimeinen pysähdyspaikkasi ennen paluuta Wieniin.
Parasta on sen ruusuilla täytettyjen puutarhojen ja lampien lisäksi se, että sinne on ilmainen sisäänpääsy. Kuten luit, sisäänpääsystä ei tarvitse maksaa mitään, vaikka varoitan sinua siitä, että paikan käyttö on valtiollista, joten toisinaan siellä on yleisöltä suljettuja huoneita.
Joka tapauksessa suosittelen sinua menemään sinne ja ainakin kävelemään puutarhoissa. Oli sitten talvi tai kesä, sinua tervehtii hyvin hoidettu maisema, joka on täynnä elämää ja värejä, kunkin vuodenajan mahdollisuuksien puitteissa. Puutarha on niin kaunis, että se on toiminut joidenkin elokuvien, kuten The Sound of Musicin ja Tearsin, näyttämönä.
5. päivä: Sano hyvästit Wienille
Matka Wieniin päättyy pian, mutta ensin on aika hyvästellä Wien kävelyllä Tonavan varrella ja nauttia myös sen aarteista, niin maan alla kuin pöydälläkin. On aika lähteä liikkeelle!
Nauti musiikista ja tutustu siihen Haus der Musikissa
Jos on yksi paikka, johon on pakko mennä, jos matkustat Wieniin lasten kanssa (ja jos et olekaan), se on Haus der Musik, interaktiivinen museo, jossa voi oppia, kokeilla ja leikkiä äänen ja musiikin kanssa.
Vierailun aikana voit ryhtyä filharmonisen orkesterin kapellimestariksi ja myös säveltää omia melodioita. Liput Wienin musiikkitaloon maksavat noin 16 euroa, ja niihin sisältyy koko aamupäivä.
Haus der Musikissa voit oppia viihdyttävällä tavalla paljon musiikista, sen historiasta ja suhteesta Wienin kaupunkiin sekä sen tieteellisestä puolesta, joka vastaa kysymyksiisi siitä, miten ääni syntyy ja miten me havaitsemme sen.
Sukella keisarillisen kryptan salaisuuksiin
Viiden minuutin kävelymatkan päässä on Wienin keisarillinen krypta, joka sijaitsee yhdellä keskeisistä alueista (Neuer Markt). Tänne on haudattu Itävallan monarkkien ja aatelisten sarkofageja, muun muassa keisarinna Sisin sarkofagi.
Rakennus, jossa se sijaitsee, on kapusiinien kirkko, joka on pieni ja ankaran oloinen ja jonka vieraileminen olisi tarpeetonta, ellei kryptaa olisi.
Hautojen lisäksi maan alla on kuitenkin paljon taidetta, mikä saattaa yllättää sinut. Ajattele vain, että kaikki nuo aateliset ihmiset haudattiin omaisuutensa kanssa ja tyylikkäästi, maalauksia ja koruja heidän haudoilleen sijoitettuna.
Maista alkuperäistä Sacher-kakkua
Kun nälkä alkaa kutsua vatsaa Neuer Marktilla, voit valita useista ravintoloista.
Alueella on useita paikkoja, joissa tarjoillaan tyypillisiä ruokalajeja, kuten Wiener Schnitzel (paneroitu vasikanfilee) tai Speckknödeln (Alppialueelle tyypillinen lihapyöryköiden annos). Jälkiruoaksi on tietenkin tilattava pala Sacher-kakkua, kuuluisaa (ja erittäin makeaa) suklaakakkua.
Olet suhteellisen lähellä Café Sacheria, jossa tarjoillaan alkuperäistä kakkua. Ole varovainen, hinta on kallis (noin 8€). Vaikka on melkein rikos lähteä Wienistä maistamatta Sacher-kakkua, jos suklaa on mielestäsi liian sulavaa, voit tilata omenastruudelin.
Tutustu Wienin juutalaisten historiaan
Sacher-kakun jälkeen jatka matkaasi suuntaamalla Wienin juutalaismuseoon, joka on noin viiden minuutin kävelymatkan päässä. Se on yksi Euroopan tärkeimmistä juutalaisuutta käsittelevistä keskuksista, ja siellä voit tutustua juutalaiseen kulttuuriin sekä maailmanlaajuisesti että paikallisesti.
Hienoa on, että sisäänpääsymaksuun (noin 10 euroa) sisältyy myös pääsy toiseen paikkaan Judenplatzilla, joka sijaitsee 15 minuutin kävelymatkan päässä.
Näissä kahdessa juutalaishistoriallisessa museossa säilytetään Max Bergerin, ainoan holokaustista selvinneen saksalais-puolalaisen juutalaisen, lahjoittama kokoelma. Hän keräsi elinaikanaan tuhansia esineitä avatakseen tämän museon uudelleen 1900-luvun puolivälissä sen jälkeen, kun se oli ilmeisesti suljettu natsien hyökkäyksen aikana.
Lähde Tonavan risteilylle
Mikä olisikaan parempi tapa päättää Wienin-matkasi kuin tutustua sen tärkeimpiin nähtävyyksiin Tonavalta käsin? Lisäksi näihin risteilyihin sisältyy yleensä illallinen, mikä on paras tapa päättää päivä hyvän ruoan ja kaupungin valaistun horisontin äärellä. Kaikkiaan sinulla on 3 tunnin risteily Tonavan kanavaa pitkin Wienissä, jonka aikana illallisen lisäksi opas kertoo ohitettavista nähtävyyksistä.
Yhdellä rannalla näet Wienin vanhan kaupungin, jonka kirkontornit ja katedraali kohoavat muiden rakennusten yläpuolelle. Toisella puolella on kaupungin modernimpi osa. Epäilemättä noin 50 euron hintainen aktiviteetti on täydelliset jäähyväiset.
Paras tapa liikkua Wienissä
Yleensä suurin osa Wienin maamerkeistä ja muistomerkeistä sijaitsee kaupungin keskustassa. Niiden välillä voi liikkua kävellen, vaikka kauempana sijaitseviin mutta yhtä tärkeisiin kohteisiin, kuten Schönnbrunnin palatsiin, on päästävä julkisilla liikennevälineillä. Ei hätää, sillä raitiovaunuilla ja metrolla on hyvät yhteydet kaikkialle.
Jos et aio käyttää liikaa liikennettä, kannattaa ostaa päivälippu (noin 8 euroa) tai kertalippu (noin 2,40 euroa). Voit ostaa niitä metroasemien automaateista, virallisilta verkkosivuilta tai raitiovaunuissa ja busseissa kuljettajalta.
Jos uskot tarvitsevasi useampia matkoja (esimerkiksi jos matkustat Wieniin talvella, jolloin kylmä ja märkä sää vaikeuttaa liikkumista), suosittelen hankkimaan viikkopassin (noin 16 euroa).
.