Trasteveressä syömiseen parhaat 10 paikkaa
Tässä on opas, jonka avulla voit nauttia Roomasta ikuisen kaupungin viehättävimmässä kaupunginosassa pastan, pizzan ja lasagnan avulla. Tämä ei ole isoäitisi ruokaa, mutta lähellä sitä. Nami!
Jos haluat maistella Trasteveren kaupunginosassa jotain roomalaisempaa kuin kapitoliininen susi, mutta pelkäät, että tämän boheemin ja viehättävän kaupunginosan maine on mennyt päähän, ota huomioon muutama gastronominen ehdotus, jotta kulinaarinen vierailusi tässä kaupunginosassa onnistuu täydellisesti.
Mutta jos sallitte minun antaa teille joitakin perusneuvoja, joita voidaan soveltaa lähes kaikkiin kulinaarisiin ehdotuksiini: Varaa pöytä! Tämä kultainen sääntö olisi otettava huomioon kaikkien matkailijoiden, jotka haluavat täyttää vatsansa Trasteveressä, Italian pääkaupungin aidoimmassa kaupunginosassa. Se, joka varoittaa, ei ole petturi.
Ja jos et halua mennä pieleen, varaa gastronominen kiertoajelu Trastevereen. Et mene pieleen!
1. Tunne itsesi aidoksi italialaiseksi Trattoria Da Augustossa
Jos kuulut niihin, jotka nauttivat lähiöravintoloista, tyypillisestä Paco-baarista tai ruokataloista, joissa tarjoillaan kotitekoisia ruokia, tulet rakastamaan tätä roomalaista trattoriaa. Trasteveren sydämessä sijaitseva Trattoria Da Augusto vie sinut aistiesi kautta ajassa taaksepäin. Tekniikka ei ole saapunut tänne, mutta sen ei tarvitsekaan, sillä ruoat ovat varsin hyviä.
Tämä on pieni ravintola, joka on pakko sisällyttää Trasteveren gastronomiseen kierrokseen. Se on yleensä täynnä italialaisia, ja siellä tarjoillaan kotitekoista ruokaa erittäin edulliseen hintaan. Mitä tulee ilmapiiriin, jaat usein pöydän muiden ruokailijoiden kanssa, ja tulet luultavasti hämmästymään, koska saat laskun suoraan paperiseen pöytäliinan päälle - siinäpä raaka-aineiden hyvää käyttöä!
Ennen kuin matkustat Roomaan, sinun on hyvä tietää, että "trattoriat" ovat perheyrityksiä, joissa tarjoillaan päivän menu erittäin edulliseen hintaan, mutta varo: tämä ravintola ei hyväksy luottokortteja.
Trattoria Da Augusto -ravintolaa koskevia käytännön tietoja
- Missä: Piazza de' Renzi, nro 15.
- Keskihinta: noin 8-10 euroa per annos.
- Aukioloajat: Lounas klo 12.30-15.00 ja illallinen klo 20.00-23.00.
- Kokin vinkki: Tämän ravintolan liha, joka on yksi talon erikoisuuksista, on saanut suuren maineen.
- Suositellaan, jos... haluat halvan ravintolan eikä sinulla ole suuria vaatimuksia.
2. Trasteveren parasta pizzaa Pizzeria Ivosessa
Tiesitkö, että pizzan toivat Roomaan toisen maailmansodan jälkeen maan eteläosista tulleet siirtolaiset? Jos siis luulit, että roomalaiset syntyvät pizza kainalossa, olet hyvin hämmentynyt. Alle sadassa vuodessa siitä on kuitenkin jo tullut tähtiannos.
Vaikka Rooman parasta pizzaa on vaikea valita, omassa tapauksessani valitsisin Pizzeria Ivon pizzan. Se on sormia nuoleskellen hyvää! Tämä paikka, joka on pakko sisällyttääTrasteveren gastronomiseen kierrokseen, on ilahduttanut Rooman asukkaita ja turisteja jo yli 60 vuoden ajan. Itse asiassa 1960-luvun alussa sen perustaja Ivo Stefanelli perusti Trastevereen ensin jälkiruokia ja sitten pizzoja valmistavan yrityksen, josta tuli suusanallisesti alueen trendikkäin paikka.
Nykyään hänen poikansa Ivano on ottanut pizzerian ohjat käsiinsä ja alkanut parantaa raaka-ainevalikoimaa: käyttöön on otettu tanskalaista lihaa, huippumerkkien juustoja ja suolattuja lihoja, luomumerkkejä ja käsityöläisoluita. Ja mikä parasta? 20 euron keskihinta ei ole muuttunut.
H yvää, mukavaa ja halpaa.
Käytännön tietoja Pizzeria Ivosta
- Missä: Via di S. Francesco a Ripa, nro 158.
- Keskihinta: 10 euroa per pizza.
- Aukioloajat: Tarjoilee pääasiassa illallista kello 18.00-0.30, paitsi sunnuntaisin, jolloin se on avoinna myös kello 12.00-15.00.
- Kokin vinkki: Kokeile fiori di zuccaa (juustolla ja anjovistahnalla täytettyjä kesäkurpitsakukkia) ja tiramisua.
- Suositellaan, jos... haluat syödä parasta pizzaa ja sinulla ei ole kiire (joskus tarjoilijat ovat hieman hitaita).
3. Parasta pastaa parhaaseen hintaan Da Enzo al 29 -ravintolassa
Pitkistä jonoista huolimatta (mikä on muuten loogista ja normaalia) kannattaa odottaa päästä ravintolaan Da Enzo al 29 ja sisällyttää se Trasteveren gastronomiseen kierrokseen. Maistat **yhtä parhaista pastoista **.
Voin vain sanoa, että carbonara-annos oli niin upea, että toistin sen seuraavina päivinä.
Olisi synti tulla Roomaan ja olla syömättä täällä. Olkaa varovaisia, koska he eivät ota varauksia! Muttakuka on omistaja? Sinun on etsittävä häntä kuin Wallya yhdeltä ruokasalin seinältä, jossa on valokuva, jossa hänen muotokuvansa roikkuu trattoriassa. Hän menehtyi 1980-luvun lopussa, mutta Enzon läsnäolo on edelleen hyvin tuntuva: hän on niiden asiakkaiden muistissa, jotka kävivät ravintolassa silloin, kun hän itse johti sitä.
Käytännön tietoja Da Enzo al 29 -ravintolasta
- Missä: Via dei Vascellari, nro 29.
- Keskihinta: 13 € pasta-annoksesta.
- Aukioloajat: maanantaista lauantaihin klo 12.15-15 ja 19-23.
- Kokin vinkki: kokeile mitä tahansa pastaa - ne ovat kaikki herkullisia!
- Suositellaan, jos... haluat aidon roomalaisen aterian paikassa, joka säilyttää Rooman olemuksen.
4. Parasta spagettia Tonnarello-ravintolassa
Kuulutko niihin, jotka ottavat neuvoja vastaan vai niihin, jotka sekoilevat ravintoloissa? Omalla kohdallani kuulun ensimmäiseen ryhmään, en tee päätöstä ennen kuin olen lukenut tuhat positiivista arvostelua. Hyvä esimerkki oli vierailuni Tonnarello-ravintolassa, jolla oli yli 35 000 arvostelua, joista suurin osa oli erinomaisia. Ajattelin: eivät kai kaikki voi olla väärässä?
Niinpä uskaltauduin, ja kokemukseni oli raju. Upea terassi, joka sopii erinomaisesti Rooman kesään, viehättävä paikka ja talon tunnusmerkki: herkulliset tonnarellit (eräänlainen spagetti), jotka on tehty käsityönä kuin italialaiset nonat.
Lihansyöjät puolestaan saavat tarpeekseen lampaanlihaa, häränhäntää ja lihapullia.
Jokainen ainesosa on huolella valittu, samoin esillepano.
Tonnarello-ravintolaa koskevat käytännön tiedot
- Missä: Via della Paglia, 1-2-3
- Keskihinta: 9 € pasta-annoksesta ja alkaen 14 € pääruoasta.
- Aukioloajat: klo 10-23
- Kokin vinkki: Tonnarellon Cacio e Pepe, joka on arvioitu Rooman parhaaksi.
- Suositellaan, jos... haluat mennä viehättävään ravintolaan ja syödä varmasti hyvin.
5. Parasta pastaa merenelävillä hyvään hintaan Osteria Der Belli -ravintolassa
Jos haluat hemmotella itseäsi edullisella kulinaristisella herkulla ja tuntea itsesi roomalaiseksi, suosittelen sinua menemään Osteria Der Belliin, sardinialaiseen ravintolaan, joka on erikoistunut yksinkertaisiin äyriäisruokiin, kuten mustekalaan takkiperunoiden kera, meriahvencarpaccioon ja grillattuun mustekalaan, ja kaikki tämä edulliseen hintaan! Kyseessä onhyvin perheomisteinen ravintola. Kaikki osallistuvat: omistajan siskot valmistavat joka päivä herkullista tuorepastaa merenelävistä. Heillä on myös maukkaita vaihtoehtoja kasvissyöjille, kuten pastaa sienikastikkeella tai raviolia pinaatin ja ricottajuuston kera.
Kesällä parasta on kokeilla heidän ruokalistaansa heidän vilkkaalla ulkoterassillaan.
Käytännön tietoa ravintolasta Osteria Der Belli
- Missä: Piazza di Sant'Apollonia, 11.
- Keskihinta: 10-16 euroa per annos.
- Aukioloajat: Lounas klo 12.30-15.00 ja illallinen klo 19.00-23.30.
- Kokin vinkki: simpukat, bruschetta al pomodoro ja pasta spigolan (meriahven) kanssa.
- Suositellaan, jos... haluat nauttia mereneläviä kaikissa muodoissaan hyvään hintaan.
6. Nauti omaperäisimmästä pizzasta Seu pizza Illuminati -ravintolassa
Jos olet kyllästynyt tyypilliseen ohutpohjaiseen italialaiseen pizzaan (vaikka siihen on mahdotonta kyllästyä) ja haluat kokeilla jotain erilaista, suosittelen, että otat mukaan Trasteveren gastronomiseen kierrokseesi Seu pizza Illuminatin, joka on minimalistiseen tyyliin perustuva ravintola, joka etääntyy perinteisten pizzerioiden kliseistä ja folkloristisista piirteistä. Täällä pizzat ovat calzonen ja crepen sekoitus, jossa on paksut, mutta erittäin mehukkaat reunat, jotka ihastuttavat makuhermojasi. Yksi ravintolan erityispiirteistä on, että menu vaihtelee sesongin mukaan, ja heillä on myös ihaniamakeita pizzoja (kannattaa käydä) ja paistettuja pizzoja, jotka ovat yleviä.
H innat ovat hieman korkeammat kuin muissa paikoissa, mutta eivät liioiteltuja ja sopusoinnussa ruokalistan kanssa.
Käytännön tietoja Seu pizza Illuminati -ravintolasta
- Missä: Via Angelo Bargoni, 10-18.
- Keskihinta: 10-15 euroa per pizza.
- Aukioloajat: Joka ilta klo 19.00-24.00 (maanantaisin suljettu).
- Kokin vinkki: Klassikkopizzat ovat pettämättömiä, kuten muun muassa margherita, marinara ja cosaco.
- Suositellaan, jos... haluat kokeilla minimalistista pizzaa ja sen makeampaa versiota.
7. Paras aperitiivi Cantina dei Papin kinkkupuodissa
Saadaksesi täyden elämyksen Roomassa sinun on maistettava Roomalle tyypillistä aperitiivoa, josta on tullut rituaali. Se on eräänlainen hauska after-work, jota pidetään yleensä joka päivä noin kello 18.00.
Tällöin maksat juomasta kiinteän hinnan, ja siihen sisältyy erittäin hienostunut aperitiivi. Haluatko pitää tauon pastasta ja kokeilla tätä herkkua? Suosittelen käyntiä Cantina dei Papin kinkkukaupassa, joka erottuu edukseen laudoillaan, joilla on hieno valikoima paikallisia suolattuja lihoja ja juustoja. Voit nauttia niitä hyvän viinin kera viihtyisässä ja intiimissä ilmapiirissä. Jos haluat juoda vettä, sitä tarjoillaan maksutta kannussa, jota arvostetaan suuresti.
Suosittelen tilaamaan "tabla mixta", maalaismainen puulämmitteinen leikkele, jossa on kinkkua, pekonia, villisikamakkaraa, porsaan ulkofileetä, sianlihaa ja muita italialaisia gourmet-tuotteita. Lisäksi voit maistella erilaisia juustoerikoisuuksia, kuten tryffeleillä maustettuja juustoja sekä pistaasipähkinä- ja saksanpähkinäjuustoja. Tarjolla on myös bruschettoja erilaisilla kastikkeilla ja pasteijoita, kuten oliiveja, artisokkia, tryffeleitä... Ne ovat herkullisia!
Käytännön tietoja Prosciutteria Cantina dei Papista
- Missä: Via della Scala, nro 71.
- Keskihinta: 5 € - 10 €.
- Aukioloajat: Joka päivä klo 11:30-23:30.
- Kokin vinkki: Kokeile lautasia ja voileipiä, jotka perustuvat korkealaatuisiin käsityöläiskinkkuihin ja -juustoihin.
- Suositellaan, jos... haluat nauttia välipala-illallisen epävirallisessa ja nuorekkaassa ilmapiirissä, jossa on ystävällinen ja avulias henkilökunta.
8. Parasta ja terveellisintä gelatoa Fiordilunassa
Miksi Audrey Hepburn rakastui Roomaan: maisemiin, pizzoihin, italialaisiin? Emme tiedä, mutta selvää on, että yksi syy oli sen hienot käsintehdyt jäätelöt, joita pidetään maailman parhaina.
Pidän erityisesti Fiordilunan jäätelöistä, koska he hemmottelevat tuotettaan: he käyttävät vain tuoreita hedelmiä! Yli 25 vuoden ajan tämä laitos on valmistanut jäätelöitä huippulaatuisista raaka-aineista, jotka on ostettupientuottajilta: hasselpähkinöistä kaakaoon. Ja sen huomaa, kun maistaa niitä.
Jos olet dieetillä, älä huoli, sillä he ovat kehittäneet myös jäätelöitä, joihin ei ole lisätty sokereita ja joissa on uskomaton maku ja kermaisuus. Olet jo myöhässä maistamaan niitä! Jos olet makeanhimoinen ja utelias siitä, mistä löydät ikuisen kaupungin upeimmat jäätelöt, tässä on opasRooman parhaista jäätelöistä. Sinusta tulee asiantuntija!
Käytännön tietoa Fiordilunasta
- Missä: Via della Lungaretta, 96.
- Kokin vinkki: Pistaasijäätelö on herkullista.
- Suositellaan, jos... haluat maistaa Trasteveren aidointa jäätelöä.
9. Maista parasta katuruokaa Trapizzino Trilussa
Trastéveren kaupunginosan trendikkäät ja katuruokailijat voivat nauttia hyvää katuruokaa Trapizzino Trilussassa, joka on luonut eräänlaisen tapaksen, joka on jossain voileivän ja pizzan välimaastossa ja jonka voi tilata mukaansa ja syödä aukiolla.
Tarkemmin sanottuna se on kolmionmuotoinen, keskeltä auki rullattu pizzaviipale, joka on täytetty roomalaisen keittiön tyypillisillä ja herkullisilla ruokalajeilla.
Nykyään ideasta on tullut niin suosittu, että se on jo avannut useita franchising-yrityksiä Italiassa ja jopa... New Yorkissa! PerustajaStefano Calligarilla on muistikirja, johon hän kirjoittaa äitinsä ja tätinsä perinteisiä reseptejä, kuten seepiaa herneiden kanssa, kanaa paprikoiden kanssa..., jotka hän sitten sisällyttää suljettuihin pizzoihinsa.
Keittiömestari on antanut asialle uuden käänteen tällä hauskalla maistelutavalla: ei sotkuisia ruokailuvälineitä ja mahdollisuus nauttia trapizzinoja kadulla, missä tahansa Italian kolkassa.
Käytännön tietoja Trapizzino Trilussasta
- Missä: Piazza Trilussa, 46.
- Keskihinta: 4 € per trapizzino.
- Aukioloajat: Joka päivä klo 12.00-1.00. Perjantaisin ja lauantaisin klo 2 asti.
- Keittiömestarin ehdotukset: Polpetta al sugo, zighini, pollo alla cacciatora....
- Suositellaan, jos... haluat kokeilla signature-ruokaa hyvään hintaan etkä halua tuhlata siihen liikaa aikaa.
10. Kokeile parasta slushieta Sora Mirellassa, josta on näkymät joelle.
Kesällä paras tapa torjua Rooman korkeita lämpötiloja on nauttia hyvä grattachecca (slushien kaltainen roomalainen keksintö viilentymiseen).
Suosittelen, että menet Sora Mirellaan, Tiber-joen varrella sijaitsevaan viehättävään pieneen ulkoilmakioskiin ja tilaat tällaisen pirtelön - näköalat ovat upeat! Se on myös yksi harvoista paikoista, joissa grattachecca valmistetaan perinteisellä tavalla: eli kaapimalla jäälohkare työkalulla eikä nykyaikaisella koneella. Granitan päälle saat herkullisia tuoreita hedelmiä, ja voit tilata sen jopa alkoholin kanssa.
Auringonlaskun katselu tämän juoman kanssa kuulostaa hyvältä, eikö vain?
Käytännön tietoa Sora Mirellasta
- Missä: Lungotevere Degli Anguillara.
- Keskihinta: erittäin halpa.
- Aukioloajat: Joka päivä klo 9.00-1.30.
- Suositellaan, jos... haluat nauttia herkullisen jälkiruoan ulkoilmassa, josta on hyvä näköala joelle ja sillalle.
Kuinka paljon rahaa tarvitsen, jotta voin syödä Trasteveressä?
Luultavasti yksi suurimmista huolistamme matkalle lähtiessämme on laskea, kuinka paljon rahaa tarvitsemme. Tässä Rooman kaupunginosassa on kuitenkin, kuten olet nähnytkin, vaihtoehtoja kaikille budjeteille ja joitakin, jotka tuskin rikkovat pankkia.
Hyvä esimerkki tästä ovat tapakset, joita voit tilata mukaan Trapizzino Trilussa -ravintolasta, kukin noin 4 eurolla.
Jos haluat syödä edullisesti mutta istua alas, kokeile perheomisteisia trattorioita, joissa on tarjolla päivän ruokaa edullisesti. Jos taas etsit jotain hienostuneempaa ja modernimpaa, tämä esikaupunki on alan eturintamassa, joten löydät runsaasti vaihtoehtoja, jotka miellyttävät makuaistisi ilman, että joudut vararikkoon yrittämällä.
Miten juomarahat annetaan Rooman ravintoloissa
Miljoonan dollarin kysymys: pitääkö tippiä antaa? Voit hengittää rauhassa... Italiassa juomarahojen antaminen ei ole pakollista eikä kovin yleistä. Laskuista ei tarvitse jättää tiettyä prosenttiosuutta, kuten muissa Euroopan maissa.
Voit kuitenkin jättää vapaaehtoisesti rahaa kiitokseksi, jos pidit palvelusta ja ruoasta, jota luultavasti rakastat! Ravintoloissa maksat yleensä palvelusta kiinteän summan per henkilö, joka voi vaihdella 1 eurosta 4 euroon ravintolasta riippuen. Ja nyt, hyvää ruokahalua!