Öljynmaistelua Cordobassa
Tietoa tästä aktiviteetista
Mobiililiput hyväksytty
- Varauksesi vahvistetaan heti
- Tällä vaihtoehdolla on ILMAINEN peruutus: varaa se ilman riskiä!
Yleiskatsaus
Tässä opastetussa toiminnassa pääset tutustumaan oliiviöljyn salaisuuksiin. Kauneutensa lisäksi Cordoba on kuuluisa oliivintuotannostaan, joten se on ihanteellinen kaupunki paikallisten oliiviöljyjen maisteluun. Kierros kestää noin 2 tuntia, se järjestetään torilla, ja siihen sisältyy sekä paikallinen opas että perinteinen aamiainen.
- Koe maistiaiset, joissa maistellaan 3 Cordoban oliiviöljylajiketta.
- Nauti tyypillinen myllärin aamiainen
- Syvennä tietojasi asiantuntijaoppaan johdolla.
- Tutustu Cordovan perinteisiin markkinoihin pienille ryhmille suunnatussa toiminnassa.
Sisältö
- Oliiviöljyn maistelukierros Cordobassa
- Asiantuntijan opas
- Öljyn maistelu
- Perinteinen aamiainen
Valitse osallistujat ja päivämäärä
Mitä voit odottaa
Tällä retkellä voit tutustua yhteen Andalusian perinteisimmistä tuotteista, oliiviöljyyn. Ennen maistiaisia ohjelmassa on vierailu markkinoilla ja perinteinen aamiainen. Aktiviteetti kestää noin puolitoista tuntia, ja siihen kuuluu asiantuntijaopas, joka esittelee sinulle tämän arvokkaan nesteen salaisuudet. Tämän aktiviteetin kohokohta on, että se on suunniteltu pienryhmille, mikä on ihanteellista, jotta selitykset eivät jää väliin.
Cordoba on Jaénin jälkeen Espanjan toiseksi suurin oliiviöljyä tuottava maakunta. Vuosisatojen ajan oliivipuut ovat kasvaneet kaupungin eteläosassa ja ympäröivillä vuorilla. Yleisimmin viljellyt lajikkeet ovat seuraavat:
- Picual - Se sopeutuu helposti kaikenlaiseen maaperään ja ilmastoon, ja sille on ominaista mausteinen ja hieman kitkerä maku.
- Hojiblanca - Se on saanut nimensä oliivinlehdestä, jonka alapuoli on valkoinen. Sen D-vitamiinipitoisuus on korkeampi, ja se soveltuu erityisen hyvin paistamiseen. Sitä voidaan tietenkin käyttää myös raakana, jolloin sille ovat ominaisia mantelin ja tuoreen ruohon vivahteet.
- Nevadillo negro - Sierra Morenan tähtituote. Se kestää hyvin kylmää ja antaa monitahoisen ja "maalaismaisen" öljyn.
- Picudo - Luonnossa sen tunnistaa leveämmästä lehdestä ja oliivin kaarevasta muodosta. Suussa maistuu makea aromi ja elegantit artisokan vivahteet.
- Lechín - Herkkä ja paksu öljy, jossa on epämääräinen vihreän mantelin ja tuoreiden vihannesten maku.
Maistelun aikana voit kokeilla 3 lajiketta, joihin liittyy "molinero"-aamiainen. Tämä määritelmä tarkoittaa alueen myllyissä syödyn aamiaisen, joka koostui hiilloksella paahdetusta leivästä, oliiviöljystä, oliiveista ja tomaattiraasteesta. Ajan mittaan siihen lisättiin "jalompia" ainesosia, kuten kinkkua ja juustoa. Kaiken tämän lisäksi nautin hyvän kupin kahvia.